Οι κορυφαίοι του sleaze metal, Hardcore Superstar, έχουν έτοιμη τη νέα τους δουλειά "HCSS" για τις 22 Απριλίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία πίσω από το album, όπως τη περιγράφει το σουηδικό συγκρότημα. Στη διάθεσή μας και το video του "Don't Mean Shit".

«Όλα ξεκίνησαν όταν ένας fan έδωσε στο μπασίστα μας, Martin Sandvik, ένα αντίτυπο του demo που γράψαμε το 1994. Εκπλαγήκαμε από το φοβερό vibe και το πόσο καλά ακουγόμασταν από τόσο νωρίς. Τα κομμάτια ήταν στη κυριολεξία λουσμένα με ιδρώτα, ενθουσιασμό και έμπνευση. Επομένως, όταν ήρθε η ώρα να πιάσουμε δουλειά πάνω στο νέο album, επανήλθαμε σ' εκείνα τα demos ξαναμαθαίνοντας τα παλιά riffs και αυτή ήταν η βασική μας επιρροή για οτιδήποτε γράψαμε έκτοτε. Βασικά, για να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας έπρεπε να πάμε πίσω στο καλοκαίρι του 1994, όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα, και μέσω αυτού να ανασύρουμε όλα αυτά τα συναισθήματα και τα vibes που μας ενέπνευσαν σε πρώτη φάση. Αυτή η φιλοσοφία κατακλύει ολόκληρο το album: το πώς αντιμετωπίσαμε την ηχογράφηση, το artwork, την επιλογή του τύπου που έκανε τη μίξη, κ.ο.κ.»

«Κατά κάποιον τρόπο, επιστρέψαμε στις ρίζες μας για να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας το λόγο που ξεκινήσαμε αυτή τη μπάντα. Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι τα ίδια ακριβώς που μας έφεραν τότε μαζί, είναι αυτά που ακόμα μας κάνουν να συνεχίζουμε.»

«Αυτό, δεν είναι τίποτε παραπάνω από τους Hardcore Superstar που ολοκληρώνουν ένα κύκλο. Δείχνουμε στους ακροατές μας από πού προήλθαμε και πού πιστεύουμε ακόμη!»

Tracklisting:

01. Don't Mean Shit
02. Party 'Til I'm Gone
03. The Cemetery
04. Off With Their Heads
05. Fly
06. The Ocean
07. Touch the Sky
08. Growing Old
09. Glue
10. Messed Up for Sure

Ο frontman Jocke Berg των Hardcore Superstar δίνει ακόμη μία αλλοπρόσαλλη συνέντευξη, αυτή τη φορά στο METAL HAMMER Απριλίου για το δέκατο album των Σουηδών, "HCSS". Στο ίδιο τεύχος και άποψή μας για τον δίσκο.

comments