Νέο video-clip για το κομμάτι “When the Sky Comes Looking for You” έδωσαν στη δημοσιότητα οι αειθαλείς Motörhead. Το Metal Hammer σας το προσφέρει πρώτο πανελλαδικά, μαζί με ένα behind the scenes video, και το επίσημο δελτίο τύπου.

 

 

Μία μοτοσικλέτα με τον αναβάτη της διαβαίνει έναν σκονισμένο δρόμο στην έρημο χωρίς ξεκάθαρο προορισμό και χωρίς ξεκάθαρες προσδοκίες. Η νεαρή πεζοπόρος περιμένει, με την κιθάρα και την ελπίδα της πακεταρισμένες στη ζεστή, νεανική αίσθηση ενέργειας και ενθουσιασμού. Μέχρι που πεθαίνει. Έτσι απλά… Και ο αναβάτης συνεχίζει προς το μπαρ Excalibur όπου headbangers και πότες, χαρτοκλέφτες και αλήτες έχουν συγκεντρωθεί. Μηχανόβιος; Ο Διάολος; Ο Διάολος μηχανόβιος; Ο Θάνατος; “What are ya gonna do now?” γρυλίζει ο Lemmy και στα επόμενα λεπτά βρίσκουμε κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά του.

«Η ζωή σου φέρεται όπως χρειάζεται. Και όταν μέσα σ’ όλα τ’ άλλα σε ψάχνει ο θάνατος, δεν υπάρχει ραντεβού, συχνά δεν υπάρχει και λόγος. Όταν έρχεται για ‘σένα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.», λέει ο Pep Bonet, βραβευμένος φωτογράφος και σκηνοθέτης. «Δεν έχει τόπο, χρόνο και ηλικία. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα απ’ αυτά και δεν τον νοιάζει αν είσαι νέος ή γέρος.».

Ο Pep Bonet (που φωτογραφίζει τους Motörhead από το 2008), δημιούργησε πλήρως ψηφιακά αυτή την ταινία μικρού μήκους μέσα σε λίγες μέρες τον Οκτώβρη, αποφασίζοντας να τη γυρίσει στην πόλη του, Majorca, με 50 κομπάρσους που συγκέντρωσε στο μπαρ Excalibur του φίλου του Javi, το οποίο έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πάρτι στα χρόνια ύπαρξής του (μάλιστα, ο Javi απέκτησε τατουάζ με το σήμα των Motörhead στη διάρκεια των γυρισμάτων από τον γνωστό καλλιτέχνη από τη Βαρκελώνη Javi Castaño, ιδιοκτήτη του Barcelona Electric Tattoo). Η όλη παραγωγή ήταν ένας «αγώνας» αγάπης και φιλίας για τον Bonet τον οποίο βοήθησε στη συγγραφή του σεναρίου ο μοντέρ Miguel Angell Font. Τον αναβάτη/θάνατο υποδύεται ο μηχανόβιος Santi Oliver από τη Majorca. «Ο πατέρας του Santi ήταν ο πρώτος από τη Majorca που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες πυγμαχίας, στο Λονδίνο το 1948 και ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης στην πάλη.», εξηγεί ο Bonet. «Ο ίδιος ο Santi ήταν τοξικομανής που απεξαρτήθηκε και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής blo-kart από το 2008.».

Η εύρεση ανθρώπων για να συμμετάσχουν ήταν μια διαδικασία αστραπή με το πράσινο φως να δίνεται κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Αυτό σήμαινε πως ο Bonet έπρεπε να βρει μέσω Facebook 50 ηθοποιούς για να βρεθούν στο Excalibur και να πιουν, να καπνίσουν και να παίξουν χαρτιά μεταξύ τους. Αυτό οδήγησε σε πάνω από 500 αιτήματα! «Όταν είπαμε στους ανθρώπους πως η μπάντα δε θα βρισκόταν εκεί, μας βοήθησε να αρκετά στο ξεσκαρτάρισμα που χρειαζόταν να γίνει. Αυτό, και μετά όταν κατάλαβαν πως πρέπει να βρεθούν στη Majorca!», σχολιάζει ο Pep Bonet.

Είναι το πρώτο μουσικό video που γυρίζει ο Pep Bonnet, και από την προσέγγιση που θυμίζει Sam Peckinpah μέχρι το ήρεμο μυστήριο του Santi Oliver, το στιλ, τη φωτογραφία και την ιντριγκαδόρικη «ανισόρροπη» ατμόσφαιρα, το video-clip συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία της φωτογραφίας του Bonet που του έχει χαρίσει βραβεία World Press Photography το 2002, το 2007 και το 2009. Τα άγρια συστατικά τόσο του ανθρώπινου ενστίκτου όσο και της περίστασης είναι βασικοί πυλώνες της δουλειάς του Bonet και τον έχουν οδηγήσει στην Σιέρα Λεόνε, την Αϊτή, την Ονδούρα, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και άλλα ηλεκτρικά φορτισμένα μέρη (και καταστάσεις). Ο Bonet έχει εξελιχθεί σε έναν κινηματογραφιστή με ικανότητες όσον αφορά στο ρεύμα του ρεαλισμού, και η ταινία μικρού μήκους του, The Shadows για τις δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι του αστικού κέντρου του Johannesburg, του προσέφερε ένα ακόμη βραβείο World Press Multimedia, αυτή τη φορά στην κατηγορία “Online Short”.

comments