Major Denial είναι μία αρκετά φρέσκια περίπτωση, καθώς σχηματίστηκαν το 2013 από τους κιθαρίστες Νεκτάριο Ντάγκα και Αχιλλέα Διαμαντή, στην Αθήνα. Το ΕΡ "Μinor Ways" αποτελεί τη πρώτη τους πρόταση και ενθουσιάζει με το prog metal του, δίνοντας μας τις μεγαλύτερες ελπίδες εκ μέρους Major Denial για το μέλλον.

Πριν φθάσουμε στα ενδότερα τις κυκλοφορίας, αξίζει να δώσουμε σημασία στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πρώτη αυτή προσπάθεια των Αθηναίων. Στα φωνητικά δεν βρίσκουμε κάποιον σταθερό τραγουδιστή, αλλά 3 σπουδαία λαρύγγια ως guests: ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Wardrum, ex- Until Rain) που ερμηνεύει το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι του EP, o Stratis Steele των Endomain και ο Denny Anthony.



Πέραν των τραγουδιστών, σημειώνουμε ότι στο μπάσο βρίσκεται ο Παναγιώτης Χάραμης των Code Red, ενώ στα τύμπανα δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο Mark Zonder (Warlord, ex- Fates Warning) που αφήνει το μοναδικό του στίγμα στα κομμάτια.

Τέλος, το συνολικό artwork φιλοτεχνήθηκε ο Γιάννης Νάκος (Rem3dy Art Design - Μοrtal Torment, The Crown, War Device, Chronosphere, Ensight, Alter Self), και η εμπειρία ακρόασης του "Minor Ways" γίνεται πληρέστερη με το περιορισμένης κοπής (525 αντίτυπα) διάφανο βινύλιο 180 γραμμαρίων που έχει εκδόσει η μπάντα.



Η σύμπραξη αυτών των μουσικών που απαρτίζουν το σύνολο των Major Denial αφήνει εξαίσιες εντυπώσεις. Μελωδικό, λυρικό power/progressive με έντονες συνθέσεις και υμνικά ρεφραίν, όπως αυτό του "A Man", που καρφώνονται στο μυαλό και τα σιγοτραγουδάς το υπόλοιπο της ημέρας. Αν και το δείγμα είναι αξιοπρόσεκτο και η ποιότητά του αδιαπραγμάτευτη, περιμένουμε πως και πως μια ολοκληρωμένη δουλειά στο μέλλον. Οι απαιτήσεις μετά από τέτοια δείγματα δουλειάς, μας γεμίζουν προσδοκίες. Μακάρι να μας απααχολήσουν με κάτι ανάλογα όμορφο στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Θα είναι τρομερά ευχάριστο για τη φοβερή σκηνή της χώρας μας να συνεχίσουν να μας απασχολούν. Αν ολοκληρωθούν σε σταθερό σχήμα, με καίρια την παρουσία μόνιμου τραγουδιστή, θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ξεδιπλωθεί το συνθετικό ταλέντο κάτω από πιο ευοίωνες συνθήκες.

Mέχρι τότε, χτυπάμε το μερακλίδικο διάφανο βινύλιο του "Μinor Ways", και παρακολουθούμε από εδώ τα lyric videos για τα "Never Neverland" και "No Sunrise".

ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

comments