O λαλίστατος Mike Portnoy, όντας φανατικός οπαδός των Pink Floyd, έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι η κυκλοφορία του νέου Pink Floyd album, "Τhe Endless River", τον ερχόμενο Οκτώβριο και 21 χρόνια μετά το προηγούμενο, είναι προσβολή για ό,τι κατάφερε ο Roger Waters με το group μετά από τόσα χρόνια.


Ο πρώην drummer των Dream Theater και νυν των The Winery Dogs (όπως και δεκάδων άλλων) δήλωσε συγκεκριμένα: «Tι ήταν αυτό τώρα για ένα νέο Pink Floyd album; Τελευταία φορά που τσέκαρα, ο Waters ήταν εκτός μπάντας και οι Rick Wright και Syd Barrett ήταν νεκροί. Αν υπάρχουν απομεινάρια από την εποχή του "The Division Bell", ας τα χρησιμοποιήσουν ως bonus σε κάποια special επανακυκλοφορία του "The Division Bell"

«Eίναι προσβολή προς τον Roger Waters και στα όσα κατάφερε με τους Floyd μέσα στα χρόνια. Ας κάνει ο David Gilmour ένα solo album. Κατά την άποψη μου, η ακμή των Pink Floyd ήταν μεταξύ "Atom Heart Mother" και "The Wall" και βασικός υπεύθυνος γι' αυτά ήταν ο Waters, είτε ήταν το concept, είτε η μουσική, οτιδήποτε.»

«Τα "A Momentary Lapse of Reason" και "The Division Bell" είναι ουσιασικά solo δίσκοι του David Gilmour, όπως το "The Final Cut" ήταν κάτι σαν solo album του Waters που βγήκε ως Pink Floyd. Aς συμφωνήσουμε τουλάχιστον, με τους υποστηρικτές του Gilmour, ότι οι πραγματικοί Floyd υπήρξαν όταν οι Gilmour και Waters έπαιζαν μαζί.»

 

comments