O Roger Waters έχει έτοιμο το documentary για την περιοδεία "The Wall" που πραγματοποίησε μεταξύ 2010 και 2013 και η πρεμιέρα προορίζεται για αυτόν τον Σεπτέμβριο στο Toronto International Film Festival (TIFF). Η δημιουργία του film πιστώνεται στο ιστορικό μέλος των Pink Floyd και τον σκηνοθέτη της περιοδείας Sean Evans και θα περιέχει πλάνα από όλες τις στάσεις της περιοδείας (ΗΠΑ, Ευρώπη, Νότιος Αμερική, Αυστραλία).

Λογικά, το πολυαναμενόμενο live DVD από το τριήμερο της Αθήνας το καλοκαίρι του 2011 που είχε υποσχεθεί ο Waters στους Έλληνες fans θα είναι μέρος του συγκεκριμένου project και όχι ξεχωριστή κυκλοφορία. Aξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοδεία μέτρησε 219 συναυλίες και τα κέρδη της ήταν άνω των 460 εκατ. δολλαριών.

Επίσης, είναι γνωστό πως ο Roger Waters ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το νέο του solo album, ενώ παράλληλα ο πρώην συνεργάτης του στους Pink Floyd, David Gilmour, ετοιμάζει το νέο album των Floyd με τίτλο "Τhe Endless River" γι' αυτόν τον Οκτώβριο, βασισμένο σε ηχογραφήσεις που άφησε πίσω του ο αποθανών ιστορικός πληκτράς των Βρετανών, Rick Wright.

Roger Waters - The Wall Live In San Francisco - The Final Cut from Eric Kliewer on Vimeo.

comments