Στέλεχος του γερμανικού κεντροαριστερού κομμάτος SPD, ο Ralf Hofman, ζήτησε δημόσια συγγνώμη σε αρκετές μπάντες, μεταξύ αυτών και οι Den Saakaldte, λόγω των ψευδών κατηγοριών του για την συμμετοχή των συγκεκριμένων καλλιτεχνών σε μία υποτιθέμενη ακροδεξιά σκηνή, με αφορμή το Norwegian Hellcamp festival που θα λάβει χώρα στο Schweinfurt αυτόν τον Οκτώβριο.

Το όλο συμβάν ξεκίνησε από την Antifa και τράβηξε την προσοχή των αρχών του Schweinfurt (συμπεριλαμβανομένου του Hofman), έτσι ώστε ν' απαγορευθεί το festival.

Στην πορεία, κι αφού στηρίχθηκε σε διάφορες και ανεξάρτητες πηγές, ο Hofman αποφάσισε να απολογηθεί και να παραδεχθεί ότι οι υποψίες του ήταν λανθασμένες και βασισμένες σε αναξιόπιστες πηγές.

Η πλήρης δήλωση του έχει ως εξής: «H είσηγηση μου για την απαγόρευση του festival στις 4 Οκτωβρίου προκάλεσε οργή στα social media. Tότε, απέκτησα πρόσβαση σε πηγές και αρμόδιους πάνω στο θέμα και στις συγκεκριμένες μπάντες, όπως το webzine undergrounded.de»

«Στην ρίζα του ζητήματος, φαίνεται πως η αρχική μας πηγή υπερέβαλε σε κάποια πράγματα. Οφείλω να κατηγορήσω τον εαυτό μου για ό,τι συνέβη καθώς δεν έλαβα υπόψη μου μία βασική αρχή της δημοσιογραφίας, δηλαδή να έχω τουλάχιστον 2 ανεξάρτητες πηγές. Αλλά δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος ούτε full-time πολιτικός, ό,τι κάνω είναι εθελοντικό, κι αυτά τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα.»

«Τα συγκροτήματα που πρόκειται να εμφανιστούν στο συγκεκριμένο event έχουν κάποια στοιχεία στο show τους που μπορούν να χαρακτηριστούν κακόγουστα. Αλλά το ακραίο background τους που υποψιάστηκα, προφανώςδεν υφίσταται.»

Τα μέλη των Den Saakaldte (Νορβηγική μπάντα δημιουργημένη από Έλληνα μουσικό) απάντησαν με τ' ακόλουθα: «Stop this bullshit! (αμετάφραστο) Τα μέλη μας, οι στίχοι μας και ό,τι εκπροσωπούμε ως συγκρότημα δεν έχουν την παρακαμικρή υπόνοια, ούτε ανακατεύονται με οποιαδήποτε κεντρώα, δεξιά ή αριστερή πεποίθηση. Δεν το κάναμε ποτέ και ούτε πρόκειται. Δεν μας καίγεται καρφί για την πολιτική και ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!»

H μπάντα του Μιχάλη Σιούζου φέτος κυκλοφόρησε τον τρίτo της δίσκο με τίτλο "Kapittel II: Faen i Helvete", καθώς κι ένα split 7" μέσω της Floga Records με τους Έλληνες θρύλους Varathron υπό τον τίτλο "Old Demons Ride". Ακούστε εδώ δείγματα κι από τις δύο αυτές κυκλοφορίες:

comments