Χαράς ευαγγέλια για τους oπαδούς των AC/DC, καθώς οι ασυναγώνιστοι Aυστραλοί έχουν έτοιμο το νέο τους album με τίτλο "Rock or Bust", το οποίο θα περιέχει 11 τραγούδια, ενώ η επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται για τις 28 Νοεμβρίου στην Αυστραλία και για τις 2 Δεκεμβρίου στη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για το πρώτο full- length του συγκροτήματος από το 2008, όταν και κυκλοφόρησε το "Black Ice".

 Επιπλέον, το συγκρότημα αποκάλυψε πως ο ιδρυτικός κιθαρίστας, Malcolm Young, δεν πρόκειται να επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση, εξαιτίας της αρρώστιας που τον ταλαιπωρεί. Αυτό θα σημάνει και το πρώτο album των AC/DC που θα έχει ηχογραφηθεί δίχως τον Malcolm. Τη θέση του Malcolm στην επερχόμενη περιοδεία για τη προώθηση του "Rock or Bust", όπου παρεμπιπτόντως οι AC/DC θα γιορτάσουν τα 40 τους χρόνια, θα πάρει ο ανιψιός του, ονόματι Stevie, o οποίος έπαιξε και στο album που ηχογραφήθηκε στο Warehouse Studio στο Vancouver του Καναδά, με παραγωγό τον Brendan O’Brien, ενώ την μίξη επιμελήθηκε ο Mike Fraser. Να προστεθεί πως ο Stevie Young έχει ξαναπαίξει το 1988 μαζί με τους AC/DC όταν ο Malcolm, κατά τη διάρκεια της περιοδείας, έκανε ένα προσωρινό διάλειμμα ώστε να καταπολεμήσει την εξάρτησή του από το αλκοόλ. Φήμες λένε ότι ο Stevie έμοιαζε τόσο πολύ στον θείο του που οι περισσότεροι οπαδοί δεν είχαν καταλάβει την διαφορά!

Σύμφωνα με δηλώσεις, ο drummer Phil Rudd απέκλεισε το ενδεχόμενο οι AC/DC να αποσυρθούν, μετά και τη γνωστοποίηση της κατάστασης του Malcolm, ενώ ανέφερε ότι το δικό του παίξιμo είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά: «Ο Angus Young δεν θα σταματήσει ποτέ. Όλοι μας δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ. Όσο δεν τα παρατάει ο Angus, δεν τα παρατάω ούτε εγώ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω παίξει καλύτερα.» 

Ο Τεράστιος Brian Johnson ανέφερε: «Προφανώς μας λείπει ο Malcolm. Βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά είναι μαχητής. Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας για να επιστρέψει και πάλι δυνατός.»

Επί του θέματος μίλησε και ο Jesse Fink που έχει αναλάβει τη βιογραφία των AC/DC: «Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι θα βοηθήσουμε τον Mal να επανέλθει αλλά και να του δώσουμε δύναμη να ελπίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όλοι αναμέναμε τον Stevie στη μπάντα.» Σχετικά με το album: «Η ποιότητά του θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα αξιόπιστα επίπεδα όπως συνέβη και με το "Black Ice" ή και ακόμα καλύτερα.»

UPDATE: Aκούστε εδώ ένα πρώτο απόσπασμα από το κομμάτι "Play Ball" που θα βρίσκεται στο επικείμενο album:

comments