Οι Ravencult εμφανίζονται το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο Eightball της Θεσσαλονίκης (Πίνδου 1, Λαδάδικα) μαζί με τους Dodsferd, DreamLongDead και Spellbound. Είσοδος: 8 ευρώ, έναρξη: 19:30.

Aκολουθεί Δελτίο Τύπου:

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014
Ώρα: 19:30
Είσοδος: 8 ευρώ
Eightball Live Stage, Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

RAVENCULT
DODSFERD
DREAMLONGDEAD
SPELLBOUND

Οι RAVENCULT επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη και το Eightball Club για να παρουσιάσουν υλικό από το τελευταίο album τους "Morbid Blood" αλλά και τις παλιότερες κυκλοφορίες τους. Μαζί τους δύο από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ακραίας underground σκηνής, οι DODSFERD και DREAMLONGDEAD. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι ανερχόμενοι Θεσσαλονικείς SPELLBOUND. Η σύμπραξη των συγκροτημάτων υπόσχεται μια βραδιά αληθινού, ασυμβίβαστου metal.

RAVENCULT (Black/Thrash - Αθήνα)
Οι Ravencult δημιουργήθηκαν το 2001 στην Αθήνα. Στα 12 χρόνια παρουσίας τους στο underground, έχουν εξελίξει τον ήχο τους από το ευθύ BM των πρώτων κυκλοφοριών τους σε ένα οργανικό, παλιάς σχολής Black/Thrash. Έχουν κυκλοφορήσει 2 ολοκληρωμένα albums και μια σειρά από demos κ' 7"ΕPs. Είναι ενεργή live μπάντα, έχοντας δώσει δεκάδες συναυλίες εντός κι εκτός συνόρων, πραγματοποιώντας 2 ευρωπαϊκές περιοδείες με Setherial/Corpus Christii και Krisiun/Rotting Christ αντίστοιχα και εμφανίσεις σε ευρωπαϊκά festivals όπως Inferno Metal Festival, Under The Black Sun, Sathanas In Gloriam, United Metal Maniacs Open Air κ.α. Ηχογραφούν για την Hells Ηeadbangers Records.
www.facebook.com/pages/Ravencult-Official/125483307529601

Δισκογραφία:
Morbid Blood CD/LP 2011 (Hells Headbangers Rec)
Temples Of Torment CD 2007 (Dark Essence Rec)

***

DODSFERD (Black Metal - Αθήνα)
Οι Dodsferd δημιουργήθηκαν από τον Wrath το 2001, ως μονομελής μπάντα. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, “Desecrating the Spirit of life”, το 2006, ο Maelstrom (Nadiwrath, Ravencult) ανέλαβε τα τύμπανα και ακολούθησαν αρκετές κυκλοφορίες, μέχρι το 2009 όπου οι Dodsferd έγιναν πλήρης μπάντα, με την προσθήκη του Nadir (Nadiwrath) στις κιθάρες και του Neptunus (Nadiwrath, Terror Detonator) στο μπάσο. Ακολούθησαν κι άλλες κυκλοφορίες, καθώς και αρκετές συναυλίες σε underground festival στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και μια headline περιοδεία στην Αμερική το 2011. Οι Dodsferd έχουν ως τώρα 2 demo, 8 full album, 7 split Ep, 2 Ep μεταξύ των άλλων κυκλοφοριών στο ενεργητικό τους. Το 2014 κυκλοφόρησε το όγδοο full album, “The parasitic Survival of the human race” και έχουν κλειστεί κάποιες εμφανίσεις της μπάντας σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την προώθησή του.
www.facebook.com/OfficialDodsferd

Δισκογραφία:
Desecrating the Spirit of Life 2006 (Blackmetal.com Records)
Fucking Your Creation 2007 (Moribund Records)
Cursing Your Will to Live 2007 (Moribund Records)
Death Set the Beginning of My Journey 2008 (Moribund Records)
Suicide and the Rest of Your Kind Will Follow 2009 (Moribund Records)
Spitting with Hatred the Insignificance of Life 2011 (Moribund Records)
A Breed of Parasites 2013 (Funeral Industries)
The Parasitic Survival of the Human Race 2013 (Razorbleed Productions)

***

DREAMLONGDEAD (Doom Death Metal - Αθήνα)
To soundtrack μίας ασπρόμαυρης, γυρισμένης σε super-8, zombie exploitation κινηματογραφικής ταινίας που απεικονίζει ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο στον οποίον οι κανίβαλοι και οι junkies αποτελούν τους μοναδικούς επιζήσαντες…
Η μαρτυρία για ένα ρημαγμένο πλανήτη στον οποίο έχουν απλώσει τα αποκρουστικά πλοκάμια τους κι έχουν μπήξει βαθιά τα νύχια τους οι Ancient Ones…
…Ή, αλλιώς, πρωτόγονο, μονολιθικό, punkish doom/death metal από πέντε κυνικούς γερο-μπάσταρδους.
Οι DreamLongDead σχηματίστηκαν στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2011 και αργότερα την ίδια χρονιά ξεκίνησαν να παίζουν live. Τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησαν το αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο CD τους, “MadnessDeadGrave: Invocations Three to the ONES That Lurk At the Threshold”, και τους επόμενους μήνες συνέχισαν να εμφανίζονται ζωντανά. Μετά το support στους θρυλικούς Pentagram, τον Οκτώβριο του 2013, η μπάντα ξαναμπήκε στο studio για να ηχογραφήσει το δεύτερό της album, “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”, το οποίο έχει πλέον ολοκληρωθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Shiver and tremble!
www.facebook.com/Dreamlongdead
www.dreamlongdead666.bandcamp.com

Δισκογραφία:
MadnessDeadGrave - Invocations Three to the ONES That Lurk at the Threshold (Independent)

SPELLBOUND (Death Metal - Θεσσαλονίκη)
Οι Spellbound είναι μία melodeath μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2012 από τον Στέφο Γκόγκο (lead κιθάρα, φωνή) και τον Αναστάση Ζαρογουλίδη (πλήκτρα). Αργότερα προστέθηκαν στην σύνθεση οι Νέστορας Κουρουμανής (τύμπανα), Γιάννης Κυριακού (μπάσο) και Χρήστος Μπόνος (lead κιθάρα) αρχικά για να βοηθήσουν σε συναυλία των Spellbound που πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά. Τον Ιανούαριο του 2013 κυκλοφορούν το παρθενικό τους ΕΡ που περιέχει τα: "Αmong Death's Shadow" και "Spellbound". Στην πορεία της μπάντας προέκυψαν αρκετές επιτυχημένες live εμφανίσεις. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του πρώτου τους demo τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ο Αναστάσης αντικαθίσταται από τον Αργύρη Καλημέρη. Προς το παρόν, οι Spellbdound συνθέτουν το ντεμπούτο τους το οποίο πρόκειται να ηχογραφηθεί στα Infected studios.
www.facebook.com/SpellBounded

Δισκογραφία:
Demo EP 2013 (Independent)

comments