Οι Αccept επισκέφτονται την Ελλάδα για τρίτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας αυτή την φορά να μας παρουσιάσουν και τα τραγούδια του εξαιρετικού "Blind Rage" album που κυκλοφόρησε πέρυσι. Οι σπουδαίοι Γερμανοί θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 της Αθήνας το Σάββατο 23 Μαΐου και τη Κυριακή 24 Μαΐου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Δελτίο Τύπου:

ACCEPT

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ GAGARIN 205 ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ PRINCIPAL CLUB THEATER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

THE LAST OF A DYING BREED

Ποιος θα το πίστευε ότι μετά από 14 album και 35 χρόνια στη δισκογραφία οι Αccept θα βρίσκονταν στην πιο επιτυχημένη φάση της καριέρας τους. Πραγματικά, ο τελευταίος τους δίσκος, ‘Blind Rage’ σημείωσε πρωτιές στα charts της Γερμανίας και άλλων δύο κρατών, ενώ συνολικά εμφανίστηκε στους καταλόγους επιτυχιών 13 ακόμα χωρών, μπαίνοντας στο top 40 τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ιαπωνίας. Πρωτοφανή πράγματα, για μία μπάντα από το ταπεινό Solingen της Γερμανίας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 60 παίζοντας διασκευές σε rock n roll τραγούδια.

Πραγματικά, οι ρίζες των Accept εντοπίζονται στα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν οι έφηβοι τότε Udo Dirkschneider (φωνή), Michael Wagener (κιθάρα) δημιουργούν τους Band X, οι οποίοι μετά από λίγο καιρό αλλάζουν το όνομά τους σε Accept. H επαγγελματική τους σταδιοδρομία ξεκινά το 1976 με την προσθήκη στο συγκρότημα τoυ κιθαρίστα Wolf Hoffmann και του μπασίστα Peter Baltes. Το 1979 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους και την επόμενη χρονιά ακολουθεί το "Ι'm A Rebel". Μέχρι εκείνη την εποχή οι Accept έπαιζαν hard rock με έντονη την επιρροή των AC/DC στον ήχο τους, πράγμα που θα αλλάξει με την επόμενη κυκλοφορία τους, το "Breaker" (1981), στο οποίο το συγκρότημα σκληραίνει τον ήχο του και αποκτά την δική του μουσική ταυτότητα.

Με το "Restless And Wild" (1982), οι Accept βρίσκονται ήδη στην elite του παγκόσμιου heavy metal και παρουσιάζουν τραχύ, επιθετικό αλλά ταυτόχρονα μελωδικό heavy metal που ξεχωρίζει από τα «γρυλιστά» φωνητικά του Udo και τις κιθάρες του Hoffmann που φλερτάρουν ξεκάθαρα με την κλασική μουσική. Θα ακολουθήσουν τρεις δίσκοι, τα "Balls To The Wall" (1983), "Metal Heart" (1985) και "Russian Roulette" (1986), δουλειές που γιγαντώνουν το όνομα του συγκροτήματος σε ολόκληρη την υφήλιο και περιέχουν ορισμένα από τα πλέον κλασικά τραγούδια της heavy metal εποποιίας των 80s.

Μετά το "Eat The Heat" του 1989 στο οποίο οι Accept εμφανίζονται με τον τραγουδιστή David Reece το συγκρότημα διαλύεται για να επανακάμψει 4 χρόνια αργότερα με τον αυθεντικό του τραγουδιστή και μία σειρά δίσκων που θα τους ξαναφέρει στο προσκήνιο. Είναι τα "Objection Overruled" (1993), "Death Row" (1994) και "Predator" (1996). To συγκρότημα θα αποσυρθεί για λίγα χρόνια και θα επιστρέψει το 2005 για μία σειρά εμφανίσεων αλλά το ολοκληρωτικό comeback θα πραγματοποιηθεί το 2010 με τον καταπληκτικό Mark Tornillo στο ρόλο του τραγουδιστή και το άλμπουμ "Blood Of The Nations". Μία δουλειά που έλαβε αποθεωτικές κριτικές, αγαπήθηκε από τον κόσμο και επανέφερε τους Accept και πάλι στο προσκήνιο. Το ‘Stalingrad’ που ακολούθησε εδραίωσε για τα καλά της επιστροφή τους, ενώ με το πρόσφατο ‘Blind Rage’ γνώρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους και πραγματοποίησαν το πρώτο σκέλος της περιοδείας τους η οποία και ήταν sold out στο μεγαλύτερο μέρος της.

Τον Μάιο, οι Accept , βγαίνουν και πάλι στις συναυλιακές αίθουσες και τη φορά αυτή η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμά τους. Τα πράγματα είναι απλά στην περίπτωση των Accept. Για μία ακόμα φορά η συναυλία τους θα μετατραπεί σε γιορτή του κλασσικού heavy metal και όσοι προλάβουν να είναι εκεί θα τη θυμούνται για πάντα. Εσύ τολμάς να λείπεις;

ΑΘΗΝΑ
Τιμή εισιτηρίου: 25€ (τα πρώτα 200) και 29 € τα υπόλοιπα (προπώληση / ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
On-line: www.viva.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή εισιτηρίου: 25 € προπώληση και 30€ ταμείο
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Public, Ianos, Rover Bar
On-line: www.viva.gr

comments