Ο Oλλανδός Barend Courbois είναι πλέον και επίσημα ο μόνιμος μπασίστας των Blind Guardian, καθώς τους είχε βοηθήσει και στις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια. Ο Courbois έχει δώσει πάνω από 4000 συναυλίες και έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 60 δίσκους, με κάποια ονόματα που ξεχωρίζουν να είναι οι Adrian Vandenberg (Whitesnake, Vandenberg), Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), Atma Anur (Journey), oι Vengeance και οι Tank. To 2004 ψηφίστηκε από το περιοδικό Guitar Player ως ο καλύτερος all- around μπασίστας στο metal.

Ο 47χρονος μουσικός παίζει στο πολυαναμενόμενο νέο album των Guardian, "Beyond The Red Mirror", που κυκλοφορεί σε λίγα 24ωρα και τα σχόλια του είχαν ως εξής: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια παραγωγή που έλαβα ποτέ μέρος. Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ηχογραφήσεις κράτησαν περίπου 2 χρόνια. Η μουσική είναι τόσο πολύπλευρη και αυτό είναι που κάνει τον χαρακτήρα των Blind Guardian μοναδικό.»

Όσον αφορά το στιλ παιξίματος του: Παίζω μ' έναν πολύ δυναμικό, αλλά και μελωδικό τρόπο. Θα μπορούσες να το συγκρίνεις με το αντίστοιχο του John Deacon. Eίναι κάτι που οι Hansi Kürsch και André Olbrich, ως οπαδοί των Queen, εκτιμούν βαθύτατα.»

Η δισκοκριτική του νέου δίσκου των Blind Guardian, στο METAL HAMMER που κυκλοφορεί.

comments