Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην drummer των AC/DC, Phil Rudd,παραδέχτηκε την ενοχή του σε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας για παράνομη κατοχή μεθαμφεταμίνης και κάνναβης. Επίσης, παραδέχτηκε μία από τις κατηγορίες του για απειλή φόνου, ενώ αθωώθηκε για άλλη μία σχετική κατηγορία.

Ο Rudd παρέμεινε σιωπηλός στο εδώλιο εκτός απ' όταν ήρθε η ώρα να παραδεχθεί τις κατηγορίες. Φεύγοντας από το δικαστήριο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο δικαστής Robert Wolffe κράτησε τον μουσικό σε εγγύηση, μέχρι την φυλάκιση του στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έγιναν γνωστά στη δίκη, η αστυνομία βρήκε 0,478 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και 91 γραμμάρια μαριχουάνας στο σπίτι του Rudd στις 9 Νοεμβρίου του 2014, σε επιδρομή έπειτα από κατηγορίες που ήθελαν τον Phill Rudd να απειλεί με φόνο έναν συνεργάτη και τη κόρη του κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 2014, ο Rudd έκανε δύο τηλεφωνήματα. Στο πρώτο φέρεται να λέει ότι θέλει να δολοφηνηθεί ένας ανώνυμος άνδρας με τον οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία 3 χρόνια. Στη δεύτερη τηλεφωνική κλήση μίλησε με τον ίδιο ανώνυμο που στοχοποίησε στη πρώτη, απειλώντας ο Rudd ότι ο ίδιος θα σκοτώσει αυτόν και την κόρη του.

Εδώ, oι δηλώσεις του δικηγόρου του Rudd σε σχετικό ρεπορτάζ της New Zealand Herald:

comments