Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό έντυπο Kerrang!, ο ηγέτης των Iron Maiden, Steve Harris, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με τον επερχόμενο album της υπερμπάντας, "The Book of Souls" (κυκλοφορεί αρχές Σεπτεμβρίου).

Σχετικά με το πώς η περιπέτεια της υγείας του Bruce Dickinson επηρέασε τις ηχογραφήσεις του "The Book of Souls": «Δεν την επηρέασε καθόλου, γιατί την εποχή που ο Βruce ηχογραφούσε φωνές δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Ούτε κι εμείς, φυσικά. Όταν έμαθε τα άσχημα μαντάτα είχε τελειώσει τα μέρη, και είχαν μείνει μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες. Ειλικρινά, δεν είχαμε ιδέα, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι. Αρκεί να τον ακούσετε πώς τραγουδάει στο νέο δίσκο. Είναι καλύτερος από ποτέ!»

Πώς αντέδρασαν τα μέλη της μπάντας με την διάγνωση του Bruce (κακοήθης όγκος στο πίσω μέρος της γλώσσας): «Eίναι κάτι το πολύ προσωπικό, τόσο για τον Bruce, όσο και για εμάς, που δεν είμαι σίγουρος αν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε. Ίσως σας τα πει ο ίδιος όταν το αποφασίσει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Bruce είναι ένας πραγματικός μαχητής ("trooper") και ότι τώρα είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο των Iron Maiden. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε έναν δίσκο έτοιμο προς κυκλοφορία τον οποίο πιστεύω ότι οι fans θα λατρέψουν, και δεν βλέπουμε την ώρα να τον μοιραστούμε μαζί σας.»

Για την επικείμενη περιοδεία: «Kάθε φορά που έχουμε νέο album, στα tours έχουμε και το αντίστοιχο stage show. Bλέπουμε κάθε συναυλία πλέον σαν κάτι το ιερό, ειδικά μετά τη τρομάρα που περάσαμε πρόσφατα με τον Bruce. Τα πάντα πλέον είναι πιο σημαντικά για εμάς. Δεν βλέπω την ώρα να βγω έξω και να παίξω επί σκηνής τα τραγούδια ενός νέου, πολύ δυνατού δίσκου.»

comments