Συνεχίζει να απασχολεί τη metal κοινότητα το απαράδεκτο περιστατικό με το ναζιστικό χαιρετισμό και την ιαχή “white power” του Phil Anselmo κατά τη διάρκεια του Dimebash event. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του bandmate του Anselmo στους Down, Pepper Keenan να προβεί σε δηλώσεις λίγο μετά τις αντίστοιχες του τραγουδιστή στις οποίες φαινόταν να προτρέπει τη μπάντα να συνεχίσει χωρίς αυτόν. Ο κιθαρίστας των Down εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και υποστήριξε πως ελπίζει πως ο Phil Anselmo θα διορθώσει τα σφάλματά του.

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο facebook αναφέρει τα εξής: «Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν και πως δεν είμαι απ’ αυτούς που λένε πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρ’ όλα αυτά λόγω όσων συνέβησαν στο Dimebash αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προς τους φίλους, την οικογένεια, τους συνοδοιπόρους στη μουσική και τους fans παγκοσμίως.

Είμαι λυπημένος και μπερδεμένος εξαιτίας της συμπεριφοράς του Philip Anselmo την περασμένη εβδομάδα. Δεν επικροτώ τις χειρονομίες και τα λόγια του. Η δικαιολογία περί αστείου ήταν ιδιαίτερα κακόγουστη και απαράδεκτη.

Αυτή η φιλοσοφία είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εμένα. Η καρδιά μου ακολουθεί την αγάπη και η μουσική μου έχει επηρεαστεί από πάσης φύσεως ανθρώπους και μουσικά ιδιώματα. Βλέπω τη μουσική ως οικουμενικό δώρο προορισμένο για όλη την ανθρωπότητα. Ως περήφανος κάτοικος Νέας Ορλεάνης, η ζωή μου έχει να κάνει με τον εορτασμό της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής και της προσέγγισης όχι του διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων.

Δε θα μιλήσω για λογαριασμό του Phil όμως τον ξέρω σχεδόν όλη μου τη ζωή και ξέρω πως δεν έχει μίσος στην καρδιά του. Εντούτοις, ελπίζω πως αυτή τη στιγμή ο Phil θα συγκεντρωθεί στην ενέργειά του στην αυτοκριτική και θα ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης του δρόμου του, θα θεραπεύσει τον εαυτό του και τις ζωές που άγγιξε μέσω της μουσικής.

Μέσω των Down, ο Phil κι εγώ έχουμε γράψει πολλά όμορφα και δυνατά κομμάτια στο παρελθόν που έχουν αγγίξει και εμπνεύσει τους ανθρώπους θετικά και έχουν βοηθήσει πολλούς σε δύσκολες στιγμές τους. Αυτό δεν είναι κάτι που θεωρώ δεδομένο και θα έπρεπε να είναι πάντα στο μπροστινό μέρος του νου του καθενός για να τον κρατάει ταπεινό, προσγειωμένο και ευγνώμονα.

Κατά τη γνώμη μου, μια από τις ευθύνες και χαρές του να είσαι μουσικός ή καλλιτέχνης είναι να έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Δέχομαι τη συγγνώμη του Phil και πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει.

Θα είμαι εκεί αν χρειαστεί.

Αγάπη και σεβασμός.»

comments