Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο drummer των Voivod Michel “Away” Langevin στον Joel Gausten και σε ερώτηση που αφορούσε την διασκευή των Καναδών thrashers στο “Silver Machine” των Hawkwind (που βρίσκεται στο επερχόμενο καινούριο ep της μπάντας “Post Society”) καθώς και στην ερώτηση σχετικά με την επιρροή των Motorhead στον ήχο τους, ο Away απάντησε:

«Οι Motorhead ήταν αναμφίβολα η μπάντα που μας επηρέασε περισσότερο. Πραγματικά είχαμε επικεντρωθεί στην μουσική τους σε σημείο που αντέγραψα ολοκληρωτικά το παίξιμο του "Philthy Animal" Taylor ενώ τα φωνητικά του Snake έχουν επηρεαστεί από αυτά του Lemmy. Ο Piggy φυσικά ήταν μεγάλος οπαδός του “Fast” Eddie. Βασικά το πρώτο ψευδώνυμο του Piggy ήταν “Fast Piggy” χα, χα, χα. Οι Motorhead ήταν παράδειγμα για εμάς. Ήταν ότι πιο βαρύ υπήρχε τότε ειδικά στα τέλη των 70s και στις αρχές των 80s. Και ξαφνικά όλοι ήθελαν να γίνουν πιο σκληροί από τους Motorhead έπειτα από τους Slayer και ούτω καθεξής. Έγιναν όλα blastbeats χα, χα, χα.»

Στην ερώτηση σχετικά με την πρώτη τους επαφή με τον ήχο των Hawkwind, δήλωσε:

«Αυτά τα γνώριζε ο Piggy στα 70s. Ήμασταν δύο ή τρία χρόνια μικρότεροι από αυτόν και μας εισήγαγε στον παράξενο ήχο του progressive rock και του Γερμανικού Krautrock (σ.σ. μουσικό ρεύμα που εμφανίστηκε στην Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 1960). Οι Hawkwind είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες μαζί με τους Gong. Καθώς ηχογραφούσαμε το καινούριο ep, ακούγαμε συνεχώς για αναβολές των live των Motorhead. Αρχίσαμε να ανησυχούμε για τον Lemmy. Στο στούντιο αποφασίσαμε να διασκευάσουμε το “Silver Machine”. Aναμφίβολα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Lemmy. Φυσικά δεν περιμέναμε πως θα πέθαινε. Απλώς αισθανθήκαμε πως έπρεπε να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο.»

comments