Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Scott Ian των Anthrax στον ραδιοφωνικό σταθμό Vorterix της Αργεντινής, η συζήτηση αναπόφευκτα πήγε και προς τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα και στις οποίες υποστήριζε ότι αν ήταν στο χέρι του θα εξαφάνιζε το διαδίκτυο καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ καλύτερο για τη μουσική βιομηχανία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περιληπτικά τι δήλωσε στην εν λόγω συνέντευξη.

Αρχικά υποστήριξε πως ο ίδιος προτιμά να βγαίνει και να επιδίδεται σε δραστηριότητες αντί να κοιτά επί ώρες μια οθόνη. Εν συνεχεία κατακεραύνωσε το γεγονός ότι σε δημόσιους χώρους οι άνθρωποι δεν μιλούν μεταξύ τους αλλά διαρκώς στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι ευθύνη της τεχνολογίας και γενικότερα της ανθρωπότητας που δημιουργεί αντικοινωνικά όντα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο διότι προβλέπει πως θα περιοριστεί κι άλλο η διαπροσωπική επαφή.

Κατόπιν μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η σύζυγός του κι εκείνος ανατρέφουν τον 4χρονο γιο τους σε μια εποχή που όλα τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Υποστήριξε πως η τεχνολογία είναι όντως απαραίτητα αν χρησιμοποιείται ορθά και δεν μπορείς να αποκόψεις τα παιδιά από αυτήν. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι πηγαίνοντας στο σχολείο και ύστερα βγαίνοντας στην αγορά εργασίας θα είναι δύσκολο για το γιο του να διακριθεί δίχως να γνωρίζει το χειρισμό της τελευταίας τεχνολογίας. Όμως ο Scott Ian επιθυμεί να είναι σίγουρος πως ο γιος του δεν εξαρτάται από αυτήν και φροντίζει να περνά χρόνο μαζί του πηγαίνοντας για πεζοπορία ή παίζοντας ποδόσφαιρο καθώς αυτές οι εμπειρίες είναι σημαντικότερες για ένα μικρό παιδί και διαχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς γονείς.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του “For All Kings”, o Scott Ian μίλησε στο Metal Hammer για μουσικά και όχι μόνο θέματα και φυσικά για τον αθάνατο Chief Commander Lemmy Kilmister. Τη συνέντευξή του μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί.

Ακούστε επίσης ένα δείγμα από τον νέο, 12ο studio δίσκο των Anthrax.

comments