Wednesday, 13 May 2015 21:05

MIND TERRORIST: Fire in the Brain

Written by 

    Μερικές φορές, η οικονομική κρίση έχει και τα καλά της. Κάπου το 2012 σχηματίζονται στη Λάρισα οι Mind Terrorist και ηχογραφούν το "Once Upon a Heartbeat" concept album με θεματική βασισμένη στην οικονομική ύφεση των ημερών που δεν λένε να περάσουν. Οι Λαρισαίοι, όπως φαίνεται, δούλεψαν περαιτέρω τον ήχο τους, εμφύσησαν επιπλέον επιρροές στην ταυτότητα τους και 2 χρόνια μετά καταλήγουν στο "Fragments of Human Decay", ένα παραγνωρισμένο alt/ extreme διαμαντάκι των καιρών του, που τον Μάιο του 2014 ήταν και η πρόταση του Metal Hammer στη στήλη Hellenic Assault.

    Οι Mind Terrorist είναι μία ζωντανή απόδειξη ότι παράγεται κατά κόρον ασυνήθιστο και ιδιαίτερο metal και σε κάθε σημείο της χώρας, καθώς οι Mind Terrorist επιδίδονται σ' ένα ιδιαίτερο crossover που βρίσκουμε το hardcore των '90s, το metalcore των '00s, το αμερικάνικο death metal του πρώτου μισού της δεκαετίας του '90, το σύγχρονο αμερικάνικο metal των Killswitch Engage, όπως και τους Morgoth του παρεξηγημένου "Feel Sorry for the Fanatic" (όνομα και πράμα!).

    Mετά το video για το κομμάτι- προειδοποίηση κατά της κακοποίησης των ζώων "Stop the Abuse", εν έτει 2015 οι Mind Terrorist μάς απασχολούν με το video- clip του "Awakening", σε σκηνοθεσία Γ. Γεράση, γυρισμένο σ' ένα όμορφο σημείo της πατρίδας τους.

    Όσοι δεν είχατε ασχοληθεί με τη περίπτωσή τους πριν ένα ακριβώς χρόνο που κυκλοφόρησε το album, αυτό είναι το πλέον κατάλληλο reminder.

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ