Wednesday, 24 June 2015 23:18

MOTHERFASTER: Kings of Their Mountain

Written by 

    Είναι από τις περιπτώσεις που ένα άκουσμα χωρίς να τρέφει ελπίδες για κάποιο credit καινοτομίας, καταλήγει να είναι ανανεωτικό για τον ακροατή, να του χρωματίσει τη ρουτίνα, μία συνήθεια που γίνεται εθισμός, και να δεις πώς κατάφερε το πρώτο album των MΟΤΗΕRFASTER να κολλήσει στο CD player και το κεφάλι μας... Ο ΠΑΜΙΝΟΣ ως μπροστάρης του εκπληκτικού αυτού νέου group, κάνει το πρώτο βήμα για να λύσει τις πρώτες μας απορίες.

    Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξή σας, μέχρι που έπεσε στα χέρια μου το “Μotherfaster” για να παρουσιαστεί στο Hellenic Assault του Metal Hammer Ιουλίου. Όπως σας βλέπω, δεν... σας κάνω και για πιτσιρίκια. Ποιο είναι το βιογραφικό των Motherfaster και σε ποιες μπάντες έχετε προϋπηρεσία;
    Η πρώτη μας μπάντα, εμένα και του Βασίλη, είναι οι After Dusk που πάιζουμε από το 1998 μέχρι σήμερα. Όποιος θέλει μπορεί να ακούσει στο afterduskmetal.com. Επίσης ο Βασίλης και ο Δημήτρης έβγαλαν δύο death metal δίσκους με τους Dominate. Και τέλος, εγώ με τον Δημήτρη και τον Θοδωρή από τους After Dusk κάναμε ένα black metal project ονόματι En Tafo. Δεκαπέντε χρόνια metal και συνεχίζουμε! Το τελευταίο μας παιδί και διαφορετικό από ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι, βέβαια, οι Motherfaster.
    Στη παρουσίαση σημειώνω ως κύριες παραπομπές τους Βlack Sabbath (προφανώς), Grand Magus, The Sword, Black Label Society και High on Fire. Τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι. Σημαίνουν κάτι για εσάς αυτοί οι καλλιτέχνες, και ποιες θεωρείτε τις πραγματικές σας επιρροές;
    Εκτός από τους Sabbath και τους BLS οι υπόλοιποι δεν σημαίνουν κάτι, όχι. Αλλά αν ρωτήσεις 10 άτομα σαν τι σου ακούγονται oί Motherfaster, θα πάρεις διαφορετικές απαντήσεις, σύμφωνες με τα ακούσματα του καθενός. Τώρα σαν επιρροές θα αναφέρουμε πολύ συνοπτικά τους: Black Sabbath, Pantera, Down, Rory Gallagher, Iron Maiden, Alice Cooper, Asphyx, Manowar, Rotting Christ, Saxon, Motörhead, Slayer.
    Το ύφος σας είναι κάτι το πολύ άμεσο και ειλικρινές, αν και δεν παίζουν πολλοί ακριβώς έτσι στην Ελλάδα παρόλο που βρίσκεται στα συνηθισμένα μας γούστα. Επίσης, εντύπωση μου κάνει πως είστε power trio. Είναι αυτό το μοντέλο το πλέον κατάλληλο για να παίξετε έτσι;
    Για εμάς είναι το μοναδικό μοντελο για να παίξουμε έτσι! Η πρώτη προϋπόθεση στη δημιουργία των Motherfaster ήταν αυτή η σύνθεση. Μετά ήρθε και ο χαρακτηριστικός ήχος και το ύφος των τραγουδιών.
    Πείτε μας για την παραγωγή του George Emmanuel (Rotting Christ, Lucifer's Child) στο Esoteron, όπως και για την επίσης εκπληκτική μίξη/ mastering του Αμερικανού Jeffro Lackscheide που φαίνεται πως σας απογείωσε. Υποθέτω πως σχετική είναι και η σημείωση “Death to the digital faggot” στο booklet.
    Ο George είναι ΦΟΒΕΡΟΣ!!! Όταν του εξηγήσαμε τι θέλουμε να κάνουμε, τα έκανε όλα σωστά ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ. Ούτε δοκιμές δεν χρειάστηκε να κάνουμε. Όσο τιτανο-τεράστιος κιθαρίστας είναι, είναι άλλο τόσο καλός μηχανικός ήχου. Ο Jeffro είναι κι αυτός απίστευτος. Μας προσέγγισε, έχοντας ακούσει ένα demo από πρόβα στο internet και μας πρότεινε να αναλάβει τη μίξη του δίσκου. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τις φάτσες μας, όταν μας έστειλε πίσω το πρώτο κομμάτι... Το αποτέλεσμα πιστεύουμε μας δικαίωσε όλους! Όσο για το "d.t.t.d.f." δεν έχει σχέση με την παραγωγή μας! Έχει σχέση με κάποιες μπάντες. Δεν μπορούμε άλλο pop με παραμόρφωση!
    Το υλικό σας είναι ΠΟΛΥ καλο για να μείνει έτσι. Πώς και δεν είστε τόσο ενεργοί συναυλιακά; Τι έχετε στον ορίζοντα όσον αφορά τα live;
    Πραγματικά χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε, γιατί για κάτι τέτοιους τύπους σαν εσένα και σαν εμάς τα γράφουμε τα τραγούδια!!! Φέτος έχουμε κάνει δύο live μέχρι τώρα. Πάντα είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να παίξουμε, αρκεί η διοργάνωση του live να είναι κατάλληλη για metal μπάντα. Τώρα δεν έχουμε καμία κανονισμένη εμφάνιση ακόμα. Όταν κλείνουμε κάποιο live, το ανακοινώνουμε πρώτα στο motherfaster.com. Stay tuned!
    Για ποιο λόγο έχετε βάλει ένα απαγορευτικό στον μετρονόμο στο πίσω μέρος του digipak σας; Ήταν μία απαγορευμένη λέξη στις ηχογραφήσεις;
    Ναι, δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη! Είχε μπεί ο Jim στο drum booth και εμείς του παίζαμε live τα κομμάτια από τη διπλανή αίθουσα. Έτσι γράφτηκε όλος ο δίσκος, χωρίς οδηγούς και μετρονόμους. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι έχουμε κάτι εναντίoν τους. Για άλλα στυλ μουσικής σίγουρα χρειάζονται! Σπάσαμε και έναν μετρονόμο με βαριοπούλα! Μπορείς να το δείς στο εισαγωγικό videο που κάναμε με τίτλο "A good idea?".
    Και κάτι τελευταίο. Για ποιο λόγο έχετε επιλέξει το Χ ως σύμβολό σας;
    Γιατί είμαστε πλήρως ακατάλληλοι για τους εύθικτους! They have been warned...

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ