Monday, 21 September 2015 15:38

VULNUS: Back from the Dead

Written by 

     

    H ώρα επιτέλους έφτασε. Οι μέρες λιγοστεύουν και το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο album “VESSELS OF TΗROE” των brutal death metal θηρίων VULNUS είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει αρχές του επόμενου μήνα. Όλες τις λεπτομέρειες για την δημιουργία του δίσκου και φυσικά για την μπάντα μας δίνει ο drummer τους ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΠΑΣ.

    AΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ

    Δημιουργηθήκατε το 1999 και κάνατε τα πρώτα σας δισκογραφικά βήματα το 2001 με το demo “Exposed to the Appalling”. To πρώτο σας album έρχεται να κυκλοφορήσει 14 χρόνια μετά. Γιατί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση;
    'Οντως μας πήρε λίγο παραπάνω για να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε επιτέλους αυτό το album, χεχε. Γενικά ανεπίσημα η μπάντα διαλύθηκε 2-3 φορές αλλά όλο και κάπου βρισκόμασταν και το ξαναπιάναμε. Κάτι οι στρατιωτικές θητείες, κάτι τα φοιτητικά χρόνια στην επαρχία, λίγο οι αλλαγές μελών στο μπάσο, όλα αυτά αλλά και πάρα πολλά συνέβαλαν στο να αργήσει ο δίσκος άπειρα χρόνια.
    “Vessels of Throe”, λοιπόν. Ποια είναι ακριβώς η ερμηνεία πίσω από τον τίτλο;
    Ουσιαστικά έχει μεταφορική έννοια όπου "vessels" είναι οι άνθρωποι οι οποίοι μέσα στην όλη ματαιότητα τους είναι καταδικασμένοι στον πόνο και την οδύνη καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξης τους. Κάθε κομμάτι στο δίσκο δηλώνει και μια πτυχή αυτών.
    Τα δύο κομμάτια που έχετε δημοσιεύει μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν πλήρως τον ήχο της μπάντας. Να φανταστώ η συνθετική διαδικασία που ακολουθήσατε ήταν παρόμοια με τις προηγούμενες σας δουλειές.
    'Ο,τι τραγούδι υπάρχει στο δίσκο έχει γραφτεί την περίοδο μεταξύ 2006 - 2009. Ο δίσκος συνθετικά ήταν έτοιμος από τότε. Η συνθετική διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια όπως γράφαμε πάντοτε, ο Βασίλης (κιθάρα) είναι ο αποκλειστικός συνθέτης της μπάντας, αλλά τη δομή και τη ροή τις φτιάχναμε όλοι μαζι στο προβάδικο. Στίχοι γραφόντουσαν και γράφονται μετά την τελική δομή.
    Υποθέτω πως με την New Standard Elite πλέον στο πλευρό σας θα αισθάνεστε πιο “σαν το σπίτι σας”, τουλάχιστον ηχητικά, μιας και κινείται στα πλαίσια του ακραίου ήχου με μπάντες στο δυναμικό της όπως οι Cerebral Effusion, Disentomb και Gorgasm.
    Ο Daniel Osborn ήταν μεγάλος fan της μπάντας πολύ πριν φτιάξει τη φοβερή αυτή εταιρεία. Επικοινωνούσαμε απο ΜySpace εποχές και ανταλλάζαμε μπλούζες και CD's με την μπάντα του (Inherit Disease). Όταν το ξαναπιάσαμε με τους Vulnus και είπαμε ότι επιτέλους θα κάνουμε το album ήταν το πρώτο label που όλοι μας θέλαμε να κυκλοφορήσει το δίσκο. Ο τύπος ειναι πραγματικός fan της μουσικής που βγάζει, ξέρει τον ήχο πολύ καλά, ασχολείται και βοηθάει όλες τις μπάντες που έχει στο roster και προσωπικά τον πάω πολύ γιατί έχουμε ακριβώς τα ίδια κολλήματα/γούστα για το πως πρέπει να ηχεί το brutal death. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο δίσκος πάνω θα έχει το λογότυπο της NSE.
    Aρκετός κόσμος ζητάει ένα ισοπεδωτικό Vulnus live. Υπάρχει κάτι τέτοιο στα μελλοντικά σας σχέδια;
    Είναι πολύ δύσκολο καθώς μαζευτήκαμε μόνο για να μπούμε studio και να βγάλουμε επιτέλους αυτό το ρημάδι το album, αλλα ίσως να υπάρξει και μια πιθανότητα για πολύ λίγα live.
    Κλείστε τη συνέντευξη όπως γουστάρετε...
    Ευχάριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και για τη συνέντευξη! 'Οσοι αρέσκονται στο brutal death metal και τους λείπει ο ήχος που επικρατούσε στα τέλη της δεκαετίας του '90 ίσως και να γουστάρουν αυτή τη δουλειά. No trends, no fads, just pure brutal death.