Thursday, 08 October 2015 19:44

BIRTH THROUGH GORE: The Greater of Two Evils

Written by 

    H ώρα μιας ακόμα πολυαναμενόμενης κυκλοφορίας πλησιάζει. Ο διάδοχος του φοβερού “Reign of Depravity”, με τίτλο “The Culmination Conquest”, έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Ο ΆΓΓΕΛΟΣ, o κατατοπιστικότατος frontman των Θεσσαλονικιών brutal death metallers BIRTH THROUGH GORE,έχει το λόγο...

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ

    Καλησπέρα, Άγγελε. ''The Culmination Conquest'' λοιπόν ο δεύτερος σας δίσκος και αν κρίνω από το κομμάτι που δημοσιεύσατε και τις αντιδράσεις του κόσμου, σίγουρα το αποτέλεσμα σας άφησε ικανοποιημένους.
    Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την καινούρια μας δισκογραφική δουλειά που περιέχει 10 τραγούδια και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες μέσα στον Οκτώβρη. Δουλέψαμε με τους ίδιους φίλους στις ηχογραφήσεις και το artwork και μαζεύοντας εμπειρία κάναμε ενα δίσκο κατατροπωτικό, φρέσκο και καταδιωκτικό, μεταφέροντας τις απόψεις όσων τον άκουσαν ως τώρα. Είμαστε σίγουροι πως οι death metal οπαδοί θα εκτιμήσουν την προσπάθεια και θα τους αφήσει ικανοποιημένους ο δίσκος.

    Πριν δημοσιεύσετε το “All Teeth & Fury (Insane Deeds)” είχατε ανεβάσει ένα video με την ηχογράφηση της κιθάρας από τον Πασχάλη. Ένα video που αποδεικνύει πως το κιθαριστικό κομμάτι αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της μουσικής των Birth Through Gore. Δεν ξέρω αν συμφωνείς.
    Ναι. Αρχικά είναι η κιθάρα αφού σε όλες τις μπάντες παίζει κύριο ρόλο το riff, έτσι είναι. Βέβαια κιθάρα, τύμπανα, φωνή, μπάσο είναι οι βάσεις και εμείς δουλεύουμε παραδοσιακά, μέρος- μέρος με τη σειρά που είπα. Το βασικό μ’ εμάς όμως είναι πως θέλουμε να αντικατοπτρίζεται η αμεσότητα και το one take recording, το αληθινό. Οι κιθάρες και τα φωνητικά είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους με τη μια ηχογραφημένα, με λίγα διπλοπεράσματα, αυτό προσδοκούμε και φαίνεται στους δίσκους μας. OK, έχουμε προγραμματισμένα τύμπανα δεν θέλουμε όμως edit, quantize, autotune,κτλ.

    Αν δεν κάνω λάθος στο προηγούμενο δίσκο “Reign of Depravity” είχατε μπασίστα, ενώ τώρα τα έχει αναλάβει όλα ο Πασχάλης. Να φανταστώ πως προτιμάτε να δουλεύετε σαν ντουέτο;
    Ναι, είχαμε, αλλά αποχώρησε. Μελλοντικά μακάρι να έχουμε μπασίστα, θέλουμε μπασίστα και πιστεύω στον επόμενο δίσκο θα έχουμε. Ο καθένας έχει τον ρόλο του στη δημιουργία, ο Πασχάλης στα κιθαριστικά και τον προγραμματισμό των τυμπάνων κι εγώ στον στίχο, χτίζουμε τραγούδια, διαφορετικά και ενδιαφέροντα. Είναι πιο ευέλικτο, παίρνουμε οι δυο μας τις αποφάσεις, συμφωνούμε και προχωράμε.

    Η απουσία drummer τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στα live είναι κάτι που θέλετε οι ίδιοι ή δεν βρέθηκε ακόμα ο κατάλληλος;
    Είναι και τα δυο, θα σου πω. Καλοδεχούμενος ο drummer, αναντίρρητα. Οι έχοντες τις δυνατότητες ευγενικά αρνήθηκαν μετά από φιλικές συζητήσεις που είχαμε. Δοκιμάσαμε παλιότερα, πριν 3 χρόνια να προβάρουμε ρίχνοντας ταχύτητες αρχικά για τον εγκληματισμό, όμως δεν λειτούργησε. Έτσι, ελλείψει drummer, δεν τα παρατάμε, δημιουργούμε, γράφουμε και παίζουμε.

    Πίσω στον καινούριο δίσκο σας, από το πρώτο δείγμα που ακούσαμε μου φάνηκε πως οι ταχύτητες ανέβηκαν λίγο περισσότερο. Τι παραπάνω μπορεί να βρεί κάποιος στη καινούρια σας κυκλοφορία από το “Reign of Depravity”;
    Λατρεύουμε τις ταχύτητες και τα blastbeats. Εκεί που μασάνε οι drummer εμείς γουστάρουμε και διασκεδάζουμε. Δεν θα μας προδώσει ποτέ ο drummer ε το να ρίχνει το τραγούδι όπου δεν μπορεί, ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, το κάνουμε χωρίς περιορισμούς. Ναι, ανέβηκε το tempo εξαρτώμενο από το riff. Τώρα όσον αφορά τον δεύτερο δίσκο μας είναι το απόλυτο συμπλήρωμα του ‘’Reign of Depravity’’, ο μεγαλύτερος αδερφός του προσφέροντας μια ώρα σφυροκοπήματος στους πιστούς φίλους του death metal. Δοκιμάστε να τα ακούσετε μαζί και θα καταλάβετε τι εννοώ.

    Διακρίνω και μια ιδιαίτερη αγάπη για τους Suffocation;
    Φιλτραρισμένη μέσα από προσωπικά στοιχεία, θα προσθέσω. Αγαπάμε ‘’Despise the Sun”, ‘’Conquering the Throne’’, τον Doug Cerrito, Hate Eternal, Morbid Angel και αρκετές μπάντες ακόμα. Προσπαθούμε όμως να μην έχουμε διακριτές ομοιότητες και να δουλεύουμε όχι προσανατολισμένοι στο παρελθόν αλλά μπροστά.

    Δύο κυκλοφορίες μέσα σε τρία χρόνια. Ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος για τη μπάντα με την Sevared Records ξανά στο πλευρό σας.
    Ναι , η αλήθεια είναι πως, για την ιστορία, είχαμε τα πρώτα μας κομμάτια έτοιμα από το 2007, και το 2008 δουλεύαμε τα υπόλοιπα 5-6. Ηχογραφήσαμε το 2009 το ‘’Reign of Depravity’’ και κυκλοφόρησε αργότερα το 2012 από την αμερικάνικη Sevared Records, μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στον χώρο. Από τότε ως το 2014 γράψαμε τον δεύτερο δίσκο και σε λίγο θα είναι στα χέρια των φίλων του ακραίου ήχου. Επίσης βάζουμε μπροστά για να συνθέσουμε καινούρια κομμάτια για κάποια μελλοντική κυκλοφορία.

    Υπάρχουν live εμφανίσεις στα μελλοντικά σας σχέδια ή είναι νωρίς ακόμα;
    ‘Εχουμε παίξει σε όποιο live μάς έχουν καλέσει και με σπουδαίες μπάντες σε ωραίες διοργανώσεις. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου το 2012 παίζαμε 7- 8 τραγούδια του δίσκου, γράφαμε καινούρια και πέρυσι παίξαμε 5 από το ‘’The Culmination Conquest’’. Ζωντανά είμαστε ένα σφιχτό ντουέτο και αντανακλάται αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το beat. Για το μέλλον και βέβαια θέλουμε να παίζουμε ζωντανά και να καλυτερεύουμε τον ήχο μας, να διασκεδάζουμε εμείς και να γουστάρει ο κόσμος. Νωρίς δεν είναι, θα ‘λεγα, όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και πραγματικά δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε τον δίσκο μιας και μας ανοίξατε την όρεξη για τα καλά. Ο επίλογος δικός σας.
    Να πω πως οι Birth Through Gore είμαστε μια death metal μπάντα που μπορεί να σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, βάζουμε τα δυνατά μας, χαιρόμαστε πολύ από τα εγκάρδια σχόλια όλων σας (δεν είναι τυχαίο πως μπόλικοι μουσικοί παίνεψαν τον πρώτο μας δίσκο) και απευθυνόμαστε σε ανοιχτόμυαλους ακροατές χωρίς κλισέ .Δεν απογοητεύουμε γιατί τα καλύτερα μας θα βγαίνουν σιγά σιγά. Στήριξη και όποιος γουστάρει CD μας, εμείς εδώ είμαστε να απολαμβάνουμε καλή μουσική και να πιούμε και μια μπύρα σε κάποιο live. Κι εμείς ευχαριστούμε.