Tuesday, 24 February 2015 13:31

WARDRUM: Συνέντευξη με αφορμή τη συναυλία του Σαββάτου στην Αθήνα

Written by 

    Οι Wardrum συμπληρώνουν 5 χρόνια δράσης και το γιορτάζουν με μία μοναδική συναυλία στο An club το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου. Τη βραδιά θα «ζεστάνουν» οι Meden Agan και Null 'O' Zero.

    Οι Θεσσαλονικείς power metallers ενδέχεται να παίξουν ένα full set με βάση τα 3 studio albums τους, αλλά και κάποιες εκπλήξεις.

    H συναυλία ξεκινά στις 20:30, τα εισιτήρια κοστίζουν 8 euro και είναι διαθέσιμα μόνο στο ταμείο την ημέρα του show.

    Ευκαιρίας δοθείσης, μιλήσαμε με τον drummer του κουαρτέτου, Στέργιο Κουρού, με βασικό θέμα τις συναυλίες.

    Ποίο είναι το πρώτο σου live σαν θεατής;
    Ακόμη έχω ακριβώς την εικόνα του πρώτου λεπτού, να ξεκινούν με το "Dark Reflections" και να παίρνει φωτιά η σκηνή από ενέργεια. Μιλάμε για Candlemass (1989 - Θεσσαλονίκη). Απίστευτη εμπειρία γιατί είχα τρελό κόλλημα τότε με αυτούς.

    Ποιο είναι το πρώτο σου live σαν μουσικός;
    Πρώτο «οργανωμένο» live ήταν με τους Escape στο φεστιβάλ του ηρωικού Ράδιο Ακρόπολις στο κλασικό τότε Πάρκο των Σκύλων στην παραλία Θεσσαλονίκης. Είχαμε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

    Ποια τα top 3 live albums όλων των εποχών;
    Τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό μου είναι α) AC/DC "If You Want Βlood", β) Rush "Exit Stage Left", γ) Motörhead "No Sleep til Hammersmith". Αμεσότατα και αποτελεσματικότατα! Α, και το "Live After Death" και το "Priest Live"και το "Operation: Livecrime" και το "Made in Japan" και το "Tribute"…

    Ποιοι θα αποτελούσαν το ιδανικό billing σε ένα festival;
    Προτιμώ να πω κλασσικά πράγματα: Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Dream Theater, Slayer, Megadeth. Δεν θέλω να δω όμως κανέναν με το φως του ήλιου. Το φεστιβάλ μάλλον θα πρέπει να ξεκινά κατά τις 22:00 και να τελειώνει στις 5 το πρωί.

    Πώς φαντάζεσαι το ιδανικό live των Wardum;
    Ο κόσμος να είναι ένα με τη μπάντα. Να ξέρουν όλους του στίχους των κομματιών και να τραγουδούν τόσο δυνατά, που μόλις μετά βίας να ακούγεται η μουσική. Αυτά είναι!

    Αν είχες τη δυνατότητα να ζητήσεις ό,τι θες από τους διοργανωτές τι θα ζήταγες backstage;
    Τίποτα ιδιαίτερο, άνεση χώρου και καλό φαγητό.

    Παίζεις μπροστά σε κοιμισμένο και τελείως απαθές κοινό. Ποιο τραγούδι φωνάζεις στους υπόλοιπους να παίξετε για να τους ξυπνήσεις;
    Αν δεν έχεις κερδίσει τον κόσμο στα πρώτα 10 λεπτά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Μάλλον το "Travel Far Away"… Αλλά θα προτιμούσα να μην βρεθώ καθόλου σε τέτοια κατάσταση…

    Support στη παγκόσμια περιοδεία της Rihanna ή headline σε υπόγεια, «μυρωδάτα» clubs;
    Support στην παγκόσμια περιοδεία των Rush. Έχω ανέβει αρκετά με το «ό,τι θέλεις backstage το ’χεις» για να μπω στη μούχλα ή να ανοίξω τη Rihanna.

    Πιστή απόδοση των τραγουδιών στο live ή ευκαιρία για πειραματισμούς και αλλαγές;
    Είτε πιστή απόδοση των τραγουδιών, είτε εύστοχες οργανωμένες αλλαγές. Ο πειραματισμός «πιάνει» 1 στις 10 και ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα… Κατά τη γνώμη μου η metal μουσική είναι έτσι, που δεν σηκώνει και πολλά.

    Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις απαραίτητα μαζί σου πριν επιβιβαστείς στο tour bus και ξεκινήσεις τη περιοδεία;
    Το "Spadework" t- shirt μου, το mp4 player, το laptop, τη φωτογραφική μου μηχανή και πολυ κέφι.