Wednesday, 28 May 2014 14:47

VISTA CHINO (ex-Kyuss): "Barcelonian" (νέο video)

Written by 

    Οι Vista Chino δημοσίευσαν το video για το κομμάτι "Barcelonian" από το ντεμπούτο album τους "Peace".

    Η μπάντα αποτελείται από τα 2/4 των Kyuss (John Garcia και Brant Bjork) και κυκλοφόρησε το "Peace" το 2013 κάτω από το όνομα Vista Chino, καθώς οι υπόλοιποι ex-Kyuss, Josh Homme και Scott Reeder δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν το αυθεντικό όνομα.

    Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την επεισοδιακή συνέντευξη που έδωσε ο Brant Bjork στο Metal Hammer #345 (Σεπτέμβριος 2013), με αφορμή την κυκλοφορία τού "Peace":

    "Δεν είχα κανένα σκοπό να ξεκινήσω άλλη μία νέα μπάντα. Η όλη περιπέτεια ήταν να ξανασχηματίσουμε την παλιά μας μπάντα. Και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Αλλά ο Josh και ο Scott ήθελαν να μας σταματήσουν. Και ο τρόπος που επέλεξαν να μας σταματήσουν ήταν να μας σύρουν στα δικαστήρια, να μας στραγγίξουν οικονομικά και να μας κάνουν να παραιτηθούμε του ονόματός μας. Αυτό ακριβώς έκαναν, γιατί ζουν σ’ ένα κόσμο όπου το μόνο που μετράει είναι το χρήμα. Κι εμάς δεν μας περισσεύουν τα χρήματα. Αυτό ακριβώς ήταν οι Kyuss τού Josh. Ας το κρατήσει τ’ όνομα, δεν με νοιάζει. Γι’ αυτόν πάντα, όλα ήταν business. Ο κόσμος που εμείς επιλέξαμε να ζούμε είναι ο κόσμος της μουσικής και της αλήθειας. Γι’ αυτό ο Josh ήθελε να μας σταματήσει. Επειδή φοβάται την αλήθεια. Τον σέβεται ο κόσμος επειδή όλοι λένε ότι είναι μία ιδιοφυία, ότι αυτός ξεκίνησε το desert rock. Σκατά ξεκίνησε. Τίποτα δεν έκανε, και το ξέρει. Δεν τον έχουμε ανάγκη, δεν θέλουμε τίποτε από αυτόν. Εμείς απλώς θέλουμε να παίζουμε μουσική. Και οι Kyuss δεν ήταν ποτέ η μπάντα του, και αυτό το ξέρει. Ήθελε να ξαναγράψει την ιστορία της μπάντας αλλά φοβόταν ότι κάποιος θα εμφανιστεί και θα πει τα πράγματα όπως είναι. Και, ναι, είμαι στενοχωρημένος. Είμαι στενοχωρημένος που ο Josh έκανε τη ζωή μου δύσκολη, που με στράγγισε οικονομικά. Με τσάκισε εμένα, την οικογένειά μου, τον John και τη δική του οικογένεια. (...) Και γι’ αυτό ακριβώς δεν είχαν διάρκεια και οι Kyuss Lives!. Ο Josh είναι τυπική περίπτωση ανθρώπου που θέλει να ελέγχει τα πάντα. Προέρχεται από πλούσια οικογένεια, την έχει δει ότι διαφέρει, ότι είναι ανώτερος, θέλει να κουμαντάρει τα πάντα, να του ανήκουν τα πάντα. Να είναι νικητής συνέχεια. Τι σόι άνθρωπος σκέφτεται έτσι; Για να είσαι συνέχεια νικητής, σημαίνει ότι κάποιος άλλος πρέπει να χάνει. Νομίζει ότι όλα είναι διαγωνισμός αλλά η μουσική δεν είναι έτσι. Η μουσική είναι ελευθερία."