Friday, 01 August 2014 22:58

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Morbid Angel “God of Emptiness”

Written by 

    Όταν το 1992 οι Morbid Angel, μία από τις ισχυρότερες και πιο evil δυνάμεις του αμερικάνικου death metal εκείνη την εποχή, υπέγραφαν στην Giant records που ήταν θυγατρική της κολοσσιαίας Warner, πολλοί κατηγόρησαν τους David Vincent, Trey Azagthoth και Pete Sandoval ως... ξεπουλημένους!

    Η απάντηση ήρθε από τους Morbid Angel το καλοκαίρι του 1993 όταν και κυκλοφόρησε το "Covenant" το οποίο και έκανε ακόμα πιο aggressive και γρήγορη τη μουσική τους, γράφοντας έτσι ένα ακόμη σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ακραίου ήχου και στήνοντας παράλληλα έναν φάρο επιρροής για τις επόμενες γενιές. Ο δίσκος θα πουλήσει 150.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική, τα videos για το "Rapture" και το κάτωθι τρομακτικό, αργό και επιβλητικό "God of Emptiness" θα παιχτούν από το Headbanger's Ball του ΜΤV, ενώ το τελευταίο ήταν και η καλύτερη διαφήμιση για το group όταν και σατιρίστηκε από το αχτύπητο δίδυμο κινουμένων σχεδίων του εν λόγω καναλιού, Beavis και Butt-Head.

    Extra trivia: Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του album, η δισκογραφική σκεφτόταν να στείλει άνθρωπο της στο studio για να ρυθμίσει κάποιες μικροαλλαγές στην μουσική κατεύθυνση του δίσκου, αλλά μετά από ένα τηλεφώνημα του manager της μπάντας όπου και απείλησε να σκοτώσει όποιον επιχειρήσει κάτι τέτοιο, όλα έγιναν όπως επιθυμούσαν οι Morbid Angel.

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!