Sunday, 03 August 2014 23:25

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Bathory “One Rode to Asa Bay”

Written by 

    'Hδη από το “Blood Fire Death” του 1988, o Quorthon αγκάλιασε τις viking ρίζες του, και κάπως έτσι η Bathory δισκογραφία, έχοντας ήδη φέρει επανάσταση στο black metal, έμελλε να λάβει περίοπτη θέση και στον επικό χώρο. Ο Σουηδός γίγαντας μπαίνει στη νέα δεκαετία με την ίσως κορυφαία δουλειά της δεύτερης Bathory περιόδου, το “Hammerheart”...

    Μέσα στο album υπάρχει το δεκάλεπτο έπος “One Rode to Asa Bay”, το οποίο αναφέρεται στην χριστιανοποίηση των Σκανδιναβών. Μία edited μορφή του τραγουδιού θα είναι και το μοναδικό επίσημο video- clip στην ιστορία των Bathory, μέσω του οποίου το όνομα τους εμφανίστηκε στο Headbanger's Ball του MTV και έκανε την Αμερική να ασχοληθεί με την περίπτωση τους.

    Extra trivia: To Asa Bay είναι φόρος τιμής στον Asa Drake, δηλαδή τον συγγραφέα C. Dean Anderson που είχε επηρεάσει με τα βιβλία του τους στίχους του Quorthon.

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ



    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!