Wednesday, 13 August 2014 01:16

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Metallica "Wherever I May Roam"

Written by 


    Σαν σήμερα, πριν 23 χρόνια, οι Μetallica κυκλοφορούν το πέμπτο τους album που φέρει τ' όνομα τους σ' ένα κατάμαυρο εξώφυλλο, γνωστό κι ως "Black Album". H παρθενική τους συνεργασία με τον φημισμένο παραγωγό Bob Rock (The Cult, Mötley Crüe) αρχικά ξένισε πολλούς - ακόμα και την ίδια την μπάντα - αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία...

    Ο ήχος των 'Tallica έχει αλλάξει, γίνεται λιγότερο thrashy σε αμεσότητα και οι συνθέσεις λιγότερο περίπλοκες σε σχέση με το "...And Justice for All". H παραγωγή του Rock ήταν υποδειγματική παρά τις συνεχείς διαφωνίες με τους James Hetfield και Lars Ulrich, κάτι που οδήγησε το album σε 3 μίξεις! Ο δίσκος έβγαλε 6 singles και μέχρι σήμερα έχει γίνει 16 φορές πλατινένιος. Με λίγα λόγια, δεν έβαλε μόνο τους Metallica σε νέα, πρωτόγνωρα χωράφια για heavy metal μπάντα, αλλά τράβηξε μαζί του όλο το metal στερέωμα το οποίο δεν θα είναι ξανά ίδιο.

    Extra trivia: Στο άνωθεν "Wherever I May Roam" οι Metallica χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά effects από ασιατικά όργανα, αλλά και 12χορδο μπάσο.

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!