Tuesday, 24 March 2015 15:29

ANGRA: "Final Light" (νέο video- clip)

Written by 

    Το νέο album των Angra με τίτλο "Secret Garden" κυκλοφορεί ήδη και είναι το πρώτο τους με τον γνωστό frontman των Ιταλών Rhapsody of Fire, Fabio Lione, αλλά και με το παιδί- θαύμα των drums, Bruno Valverde. Προπαραγωγή στο album είχε κάνει ο Roy "Z" Ramirez (Bruce Dickinson, Halford, Judas Priest, Andre Matos, Wolf) και όλα τα υπόλοιπα ο Jens Bogren (Κreator, Arch Enemy, Opeth, Dragonforce). Σήμερα βλέπουμε το video- clip για το κομμάτι "Final Light".

    Eνδιαφέρον έχουν και οι guests του νέου δίσκου των Βραζιλιάνων power metallers, καθώς η αγαπητή Simone Simons των Epica ακούγεται στο ομώνυμο κομμάτι του album, ενώ η Doro Pesch τραγουδάει μαζί με τον κιθαρίστα του group, Rafael Bittencourt, στο "Crushing Room". Γενικά, ο Rafael έχει αναλάβει σημαντικό μέρος των φωνητικών.

    Το "Secret Garden" καταπιάνεται στιχουργικά με μία φανταστική ιστορία που ίσως επιλέχθηκε συμβολικά για το νέο ξεκίνημα της μπάντας: πρόκειται για τον επιστήμονα Morten Vrolik ο οποίος μάχεται για να επανακτήσει την ευτυχία του μετά τον χαμό της συζύγου του που απεβίωσε σ' ένα τραγικό δυστύχημα. Ο Vrolik αντιμετωπίζει τη νέα, σκληρή πραγματικότητα και αναγκάζεται να αναιρέσει τις αθεϊστικές του πεποιθήσεις και αξίες προκειμένου να αποκτήσει μία αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης που του στέρησε η μοίρα. Η ξαφνική αλλαγή της ρουτίνας του, η προσαρμοστικότητα, ο συγχρονισμός, η μοναξιά, η ενοχή, η ελπίδα και η δύναμη να επιστρέψει στην ζωή είναι κάποια από τα ζητήμα που θίγονται στους στίχους, πάντα μελετημένα από διαφορετικές οπτικές, είτε αυτές είναι θρησκευτικές είτε φιλοσοφικές είτε επιστημονικές είτε αισθητικές.

    Tracklisting:

    01. Newborn Me
    02. Black Hearted Soul
    03. Final Light
    04. Storm of Emotions
    05. Synchronicity II (διασκευή σε Police)
    06. Violet Sky
    07. Secret Garden (feat. Simone Simons)
    08. Upper Levels
    09. Crushing Room (feat. Doro Pesch)
    10. Perfect Symmetry
    11. Silent Call

    Iδού το εξώφυλλο του album διά χειρός Rodrigo Bastos Didier:



    O Fabio Lione ως τραγουδιστής των Angra πλέον, μας μιλά στο METAL HAMMER Μαρτίου, με αφορμή το νέο τους album "Secret Garden".

    Eδώ, το νέο video των Angra σε σκηνοθεσία Drico Mello: