Sunday, 26 June 2016 05:05

FATES WARNING: Οι JIM MATHEOS, FRANK ARESTI & MIKE ABDOW παίζουν το νέο κομμάτι, “White Flag” (video)

Written by 
    FATES WARNING: Οι JIM MATHEOS, FRANK ARESTI & MIKE ABDOW παίζουν το νέο κομμάτι, “White Flag” (video)

    Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου τους δισκογραφικού βήματος “Theories of Flight” μέσω της InsideOut την 1η Ιουλίου, οι τεράστιοι Fates Warning δημοσίευσαν ένα video στο οποίο οι κιθαρίστες Jim Matheos στα ρυθμικά και Frank Aresti και Mike Abdow στα lead μέρη παίζουν το νέο κομμάτι “White Flag”.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Mike Abdow έχει επωμισθεί εδώ και 3 περίπου χρόνια το ρόλο του lead κιθαρίστα των Fates Warning κυρίως σε ό, τι αφορά τις συναυλιακές τους υποχρεώσεις καθώς η εργασία του Frank Aresti δεν του επιτρέπει να λείπει συχνά από το σπίτι του.

    Για το “White Flag” ο Jim Matheos δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με το “White Flag” ήθελα να κάνω κάτι βαρύτερο απ’ όσα έχω κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και ταυτόχρονα να εντάξω πολλά και διαφορετικά περάσματα από κιθάρες οι οποίες θα παίζουν περισσότερο χωριστά παρά εναρμονισμένες. Επίσης ήθελα να δώσω σημεία για solo στον Frank Aresti και τον Mike Abdow και τελικά η συνεισφορά τους ανήκει στα highlights του κομματιού κατά τη γνώμη μου.»

    Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο ίδιος ο σπουδαίος Jim Matheos με τον Jens Bogren να είναι υπεύθυνος για τη μίξη και το mastering στα Fascination Street Studios. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η καλλιτέχνις Graceann Warn.

    Αναφορικά με το νέο album ο Ray Alder εμφανίζεται ενθουσιασμένος: «Πιστεύω πως οι προσδοκίες για κυκλοφορία νέου δίσκου μας μεγάλωσαν επειδή περιοδεύσαμε πρόσφατα ξανά μετά από 9 χρόνια με νέο υλικό στις αποσκευές μας.

    «Ήμουν ενθουσιασμένος που βρισκόμουν ξανά στη σκηνή και όλοι ανυπομονούσαμε να επιστρέψουμε στο studio. Επίσης, οι fans μας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι είχαν επιτέλους νέα μουσική από εμάς στα χέρια τους.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τελική μορφή του “Theories…”. Ο Jim κι εγώ δουλεύαμε πρακτικά κάθε μέρα πάνω στο νέο δίσκο για πάνω από ένα χρόνο μέχρι τελικά να μπούμε στο studio. Υπήρχαν πολλές διαφορετικές εκδοχές των τραγουδιών μέχρι να ολοκληρωθούν και αυτό αποτυπώνεται και στο τελικό προϊόν.

    «Πιστεύω πως ο Jim έκανε εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή του νέου δίσκου. Το υλικό είναι κατά τη γνώμη μου βαρύτερο απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει, το ίδιο και τα φωνητικά μου. Θέλαμε κάτι λίγο διαφορετικό από το “Darkness in a Different Light” μα σίγουρα κάτι που έχει αρκετή μελωδία μέσα του.»

    Track listing:

    1. From the Rooftops
    2. Seven Stars
    3. SOS
    4. The Light and Shade of Things
    5. White Flag
    6. Like Stars Our Eyes Have Seen
    7. The Ghosts of Home
    8. Theories of Flight

    CD2 – Acoustic Bonus Disc:

    1. Firefly
    2. Seven Stars
    3. Another Perfect Day
    4. Pray Your Gods (διασκευή σε Toad the Wet Sprocket)
    5. Adela (διασκευή σε Joaquin Rodrigo)
    6. Rain (διασκευή σε Uriah Heep)