Friday, 16 September 2016 12:14

LED ZEPPELIN: “What Is and What Should Never Be” (video clip από τα “BBC Sessions”)

Written by 
    LED ZEPPELIN: “What Is and What Should Never Be” (video clip από τα “BBC Sessions”)

    Μια άκρως ενδιαφέρουσα επανακυκλοφορία μπορούν να έχουν από σήμερα όσοι αγαπούν τις μουσικές των ανεπανάληπτων και στυλοβατών Led Zeppelin. Πιο συγκεκριμένα, 20 χρόνια μετά την πρώτη μας επαφή με τις εν λόγω ηχογραφήσεις, η μπάντα κυκλοφορεί την συλλογή “The Complete BBC Session” με οχτώ νέα κομμάτια από μια «χαμένη» ηχογράφηση του 1969 να προστίθενται στα παλιότερα και όλα τους να έχουν περάσει από διαδικασία remaster. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video με το οποίο συνοδεύουν την εκτέλεση του “What Is and What Should Never Be”.

    Η συλλογή είναι διαθέσιμη σε τριπλό CD, πενταπλό βινύλιο καθώς και μια έκδοση που περιλαμβάνει και τα δύο, καθώς και βιβλίο 48 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, λεπτομέρειες και άλλες πληροφορίες για τα BBC Sessions των Zeps.

    Ο μεγάλος Jimmy Page σχολιάζει: «Ήμασταν ατρόμητοι. Μπορείς να ακούσεις την ενέργεια και το attitude, καθώς και το γεγονός ότι μπαίναμε μέσα, κατεβάζαμε ιδέες και δεν τις λέγαμε στους ανθρώπους στο control. Δοκιμάζαμε τους εαυτούς μας, όπως κάθε φορά.

    «Τα BBC Sessions αποδεικνύουν το πόσο οργανική ήταν η μπάντα. Ήμασταν ένα συγκρότημα που έκανε δραστικές αλλαγές στα κομμάτια κάθε φορά που παίζαμε. Αυτό συνέβαινε επειδή δέναμε όλο και περισσότερο, και φτάσαμε ως την τηλεπάθεια!»

    Εν συνεχεία μιλά για τον John Peel, διάσημο ραδιοφωνικό παραγωγό και DJ, και υπεύθυνο για τα BBC Sessions: «Ο Peel ήταν υπέροχος. Σίγουρα μας γούσταρε ως μπάντα. Περνούσαμε πολύ χρόνο στις ΗΠΑ τότε και επειδή έπρεπε να συμβαδίζουμε και με την Αγγλία, όπου το underground ραδιόφωνο ήταν πιο περιορισμένο, κάναμε αυτές τις σύντομες εμφανίσεις στο BBC.»

    Ο σπουδαίος μπασίστας, και η πιο zen φιγούρα του συγκροτήματος, John Paul Jones, προσθέτει: «Αυτές οι ηχογραφήσεις γίνονταν όταν κάναμε διάλειμμα από την περιοδεία. Οι δίσκοι ήταν πάντα η αφετηρία για τις μουσικές τις οποίες στη συνέχεια επεκτείναμε στο δρόμο. Από εκεί μπαίναμε κατευθείαν στα studios του BBC.»

    Τέλος, ο Golden God πίσω από το μικρόφωνο δήλωσε για την ευρύτερη εμπειρία: «Όλο το σκηνικό ήταν πολύ κομψό. Η ευγένεια του κοινού, οι τεχνικοί να ψαχουλεύουν, σωστές και «τελετουργικές» παρουσιάσεις της μπάντας, με χαμηλή φωνή. Έμοιαζε σαν να βρισκόμαστε σε μια θρησκευτική τελετή.»

    Τα εν λόγω Sessions πραγματοποιήθηκαν από το 1969 ως το 1971, και το track listing της νέας έκδοσης της συλλογής είναι το εξής:

    Disc 1:

    01. You Shook Me
    02. I Can’t Quit You Baby
    03. Communication Breakdown
    04. Dazed And Confused”
    05. The Girl I Love She Got Long Black Wavy Hair
    06. What Is And What Should Never Be
    07. Communication Breakdown
    08. Travelling Riverside Blues
    09. Whole Lotta Love
    10. Somethin’ Else
    11. Communication Breakdown
    12. I Can’t Quit You Baby
    13. You Shook Me
    14. How Many More Times

    Disc 2:

    01. Immigrant Song
    02. Heartbreaker
    03. Since I’ve Been Loving You
    04. Black Dog
    05. Dazed And Confused
    06. Stairway To Heaven
    07. Going To California
    08. That’s The Way
    09. Whole Lotta Love (Medley: Boogie Chillun/Fixin’ To Die/That’s Alright Mama/A Mess of Blues)
    10. Thank You

    Disc 3: (όλα ακυκλοφόρητα εκτός του “White Summer”)

    01. Communication Breakdown
    02. What Is And What Should Never Be
    03. Dazed And Confused
    04. White Summer
    05. What Is And What Should Never Be
    06. Communication Breakdown
    07. I Can’t Quit You Baby
    08. You Shook Me
    09. Sunshine Woman (στη μόνη του ηχογραφημένη εκτέλεση)