Tuesday, 11 October 2016 17:37

IRON MAIDEN: “RUN TO THE HILLS”, “POWERSLAVE” (cartoon clips από τον σχεδιαστή VAL ANDRADE)

Written by 
    IRON MAIDEN: “RUN TO THE HILLS”, “POWERSLAVE” (cartoon clips από τον σχεδιαστή VAL ANDRADE)

    Ο Val Andrade, είναι ένας Βραζιλιάνος γραφίστας ο οποίος εδώ και περίπου 2 χρόνια δημιουργεί δικά του video clips για αγαπημένα τραγούδια των θεόρατων Iron Maiden (ενώ για κάποια teasers έχει συνεργαστεί και με την ίδια τη μπάντα). Σε αυτά, σχεδιάζει δικά του cartoons με πρωταγωνιστή, ποιον άλλο, τον Eddie, και η υπόθεση του κάθε video είναι βασισμένη στους στίχους και το concept κάθε τραγουδιού.

    Αυτή τη φορά, καταπιάστηκε με τα κλασικά, “Run to the Hills” και “Powerslave”.

    Το πρώτο μας μεταφέρει στην Άγρια Δύση, όπου ο Eddie μαθαίνει από έναν Ινδιάνο για τα εγκλήματα των αποικιοκρατών εις βάρος των γηγενών φυλών, και μαζί προσπαθούν να πάρουν εκδίκηση. Πιστός μάλιστα στις μικρές αναφορές στα εξώφυλλα των Maiden από τον Derek Riggs, o Val Andrade, εμφανίζει διακριτικά και το σήμα της αγαπημένης του ομάδας, της São Paulo FC.

    Στο δεύτερο, που μετρά ήδη μερικούς μήνες στο διαδίκτυο, ο Eddie μεταμορφώνεται στον Φαραώ του εμβληματικού artwork του δίσκου, και έρχεται αντιμέτωπος με αρχαίες ίντριγκες, σκευωρίες και μύθους. Στο φινάλε μάλιστα του video, ο Andrade αποδίδει το δικό του φόρο τιμής σε δύο επίσης θεόρατες και αναντικατάστατες φιγούρες της μουσικής που παρακολουθούμε, και έφυγαν πρόσφατα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τον Chief Commander Lemmy Kilmister των Motörhead παρέα με τον David Bowie, να πίνουν στον παράδεισο σφηνάκια Jack Daniel’s, μια εικόνα που λίγο-πολύ όλοι μας ως ακροατές και fans έχουμε σκεφτεί για αγαπημένους μας καλλιτέχνες που δεν είναι πια κοντά μας. Ο ίδιος ο Andrade, άλλωστε, είναι σίγουρα ένας από εμάς!

    Στο κανάλι του σχεδιαστή, MaidenCartoons Val Andrade, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα, εκπληκτικά και μερακλήδικα videos του Βραζιλιάνου.

    Υπενθυμίζουμε πως οι Iron Maiden δεν λείπουν από το Metal Hammer Οκτωβρίου που κυκλοφορεί. Στις σελίδες του εντύπου, θα βρείτε την κριτική μας για την mobile έκδοση του RPG παιχνιδιού “Legacy of the Beast” με πρωταγωνιστή τον Eddie, και διαρκείς αναφορές στην ιστορία και τη μουσική της Σιδηράς Παρθένου. Παράλληλα, συνομιλούμε με τον Llexi Leon, δημιουργικό διευθυντή της εταιρίας Phantom Music Management (υπεύθυνης για το management των Iron Maiden), ο οποίος μας αναλύει το υπόβαθρο και τη διαδικασία δημιουργίας του παιχνιδιού, το οποίο, φυσικά, δεν απευθύνεται μόνο σε fans της μπάντας.