Tuesday, 08 November 2016 20:12

CHUCK BILLY (TESTAMENT): Μιλά για τους αγαπημένους του τραγουδιστές (video)

Written by 
    CHUCK BILLY (TESTAMENT): Μιλά για τους αγαπημένους του τραγουδιστές (video)

    Με τον εξαιρετικό νέο δίσκο τους, “Brotherhood of the Snake” να έχει κυκλοφορήσει από τις 28 Οκτωβρίου μέσω της Nuclear Blast, οι Bay Area θρύλοι, Testament βρίσκονται στη διαδικασία προώθησής του. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι της δισκογραφικής, ο frontman-ογκόλιθος Chuck Billy μίλησε για τους τρεις αγαπημένους του τραγουδιστές.

    Ποιοι τραγουδιστές σε ενέπνευσαν όταν ήσουν νέος, και ποιους εκτιμάς ως frontmen;

    Υπάρχουν αρκετοί. Σίγουρα στην κορυφή βάζω τον Ronnie James Dio και μετά έρχονται ο Rob Halford και ο Bruce Dickinson. Γενικά μ’ αρέσουν οι τύποι που παίζουν σε μπάντες οι οποίες γράφουν εξαιρετικούς στίχους, μελωδίες και hooks. Αυτοί είναι οι ήρωές μου.

    Πώς και πότε ανακάλυψες αυτούς τους τύπους;

    Μέσω της ευρύτερης Σκηνής. Για παράδειγμα όταν οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν το “The Number of the Beast”, εγώ ήμουν ήδη fan του Bruce Dickinson από τη θητεία του στους Samson. Στα 80s, λοιπόν, μπορούσες να ακούσεις metal σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο αμάξι σου. Εκείνη τη χρονιά, μόλις είχα αποφοιτήσει και θυμάμαι ότι μπήκα στο αμάξι μου, άνοιξα το ραδιόφωνο και έπαιζε το ομώνυμο τραγούδι. Αμέσως είπα «φίλε, αυτός μοιάζει με τον Bruce Dickinson!» Τότε άκουσα τον παρουσιαστή να λέει πως αυτό ήταν από τον νέο δίσκο των Iron Maiden, με τον νέο τραγουδιστή Bruce Dickinson και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Από τότε έγινα τεράστιος fan των Maiden, έχοντας ήδη κολλήσει με το ντεμπούτο τους. Έμαθα τους Priest από κάποιους συγκατοίκους μου, που ήταν τεράστιοι fans της μπάντας, και άκουγαν διαρκώς το “Stained Class”. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική, ήθελα να γίνω κιθαρίστας, και το “Stained Class” ήταν ένας από τους δίσκους που προσπαθούσα να αντιγράψω και έπαιζα συνέχεια τα riffs. Έπειτα, οι στίχοι και τα φωνητικά του Rob Halford είναι απίστευτα, έτσι ήμουν Priest fan από την πρώτη στιγμή. Φυσικά λατρεύω τον Dio. Τον είχα δει στο Antioch της California (προάστιο του San Fransisco) όπου ζω εδώ και 15 χρόνια. Νομίζω ότι είχε παίξει εκεί το 1981, και από εκείνο το live και μετά, έγινα πιστός οπαδός του. Πιστεύω ότι ο Dio και ο Bruce Dickinson έχουν γράψει ορισμένους από τους καλύτερους στίχους και έχουν αφηγηθεί κάποιες από τις καλύτερες ιστορίες.

    Υπενθυμίζουμε πως οι Testament κάνουν στάση και στη χώρα μας, στα πλαίσια της περιοδείας για το “Brotherhood of the Snake”. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου εμφανίζονται στην Αθήνα στο Gagarin (support οι Convixion και Karma Violens) και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης (support οι Beyond the Existence).

    Για το live της Αθήνας η τιμή των εισιτηρίων έχει διαμορφωθεί ως εξής: 28€ (προπώληση) και 30€ (ταμείο). Αντίστοιχα για τη Θεσσαλονίκη τα εισιτήρια κοστίζουν 25€ (προπώληση) και 28€ (ταμείο) . Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ και εδώ θα βρείτε τα Facebook events των βραδιών.

    Σημεία προπώλησης:

    Αθήνα: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
    Θεσσαλονίκη: Ticket House, Nephilim, Public, Rover Bar
    On-line: www.viva.gr

    Την παρουσίαση του νέου δίσκου, καθώς και τα όσα είχε να μας πει ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης, Eric Peterson μπορείτε να βρείτε στο προηγούμενο τεύχος του Metal Hammer, για τον μήνα Οκτώβριο, με τους Testament να κοσμούν και το εξώφυλλο.