Monday, 23 January 2017 20:03

OPETH: "Era" (νέο video-clip)

Written by 
    OPETH: "Era" (νέο video-clip)

    Οι Σουηδοί Opeth έδωσαν στη δημοσιότητα video clip για το κομμάτι "Era" που συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο τους δίσκο "Sorceress".

    Η σκηνοθεσία έγινε από τον Markus Hofko. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

    Ο frontman του συγκροτήματος Mikael Åkerfeldt είπε τα εξής σχετικά με το νέο video:
    «Οφείλω να πω, πως η ανάμιξή μας στη δημιουργία αυτού του video ήταν τόσο μικρή που δεν μπορούμε να λάβουμε είτε θετικές είτε αρνητικές κριτικές μπροστά στη σπουδαιότητά του. Κάναμε τρισδιάστατα scans των σωμάτων μας (ντυμένων) κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής μας περιοδείας στο Μόναχο. Θυμάμαι πως όλοι ήταν φοβερά κουρασμένοι και ίσως με ένα ελαφρό hangover. Ο σκηνοθέτης απλά μας έβαλε σε ένα κρύο δωμάτιο και μας σκάναρε. Έτοιμο! Αυτή ήταν η συμμετοχή μας στο video. Επόμενοι!»

    «Κατά τη διάρκεια της όλης ετοιμασίας, κατάλαβα πως ταιριάζει άψογα με το τραγούδι. Η επιλογή του "Era" ήταν δική μου απόφαση. Ήταν δύσκολη η διαδικασία του να επιλέξω το συγκεκριμένο, καθώς συνεχώς σκεφτόμουν ποιο κομμάτι να επιλέξω και πως θα ξέρω αν είναι το κατάλληλο. Δεν ήξερα. Διάλεξα ένα που να έχει δυνατό ρεφρέν. Πιθανώς να είναι ένας παλιομοδίτικος τρόπος σκέψης, αλλά δε με ενδιαφέρει τόσο πολύ.»

    Συμπληρώνει: «Το video είναι ωραίο. Μ'αρέσει πολύ. Είναι λίγο εξεζητημένο, αλλά μου κάνει! Όπως είπα και προηγουμένως, ταιριάζει φοβερά με τον παλμό που έχει το τραγούδι. Στιχουργικά, μουσικά και φυσικά συναισθηματικά.»