Friday, 13 April 2018 12:14

GHOST: Τον Ιούνιο ο νέος δίσκος – Δείτε το πρώτο video clip

Written by 
    GHOST: Τον Ιούνιο ο νέος δίσκος – Δείτε το πρώτο video clip

    Μετά από το μακρύ, θεατρικό και άκρως απολαυστικό σίριαλ διαδοχής του Papa Emeritus, σήμερα αποκαλύφθηκε επίσημα η νέα ενσάρκωση του ηγέτη των Ghost, ο Cardinal Copia και τα νέα Nameless Ghouls.

    Παράλληλα, έγιναν γνωστές όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το νέο album το οποίο έχει τον τίτλο “Prequelle” και θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου μέσω της Loma Vista Recordings. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Στοκχόλμη και τα Artery Studios με παραγωγό τον Tom Dalgety (Opeth, Royal Blood) ενώ τη μίξη ανέλαβε ο Andy Wallace (Slayer, Nirvana) στα Westlake Studios στο Hollywood.

    Εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το video clip για το τραγούδι “Rats” σε σκηνοθεσία Roboshobo.

    Αναφορικά με το concept του δίσκου, ο Καρδινάλιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι βασισμένο σε ένα χαλαρό concept που περιστρέφεται γύρω απ’ το θάνατο και τη μοίρα. Η δράση εκτυλίσσεται στο Μεσαίωνα όμως αντλούμε υλικό από πολλά σύγχρονα γεγονότα. Ο Μαύρος Θάνατος ήταν ένα τέλειο παράδειγμα σημείου καμπής για έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ολόκληρα χωριά αποδεκατίστηκαν από την πανώλη. Οι περισσότεροι γνώριζαν πολύ λίγα και όλα κατέληγαν στο θεό και το διάβολο, άρα και την αμφισβήτηση της πίστης τους. Αναρωτιούνταν γιατί τους βρήκε αυτό το κακό και το απέδιδαν στο ότι δεν φοβούνταν το θεό και όλες αυτές τις ηλίθιες προκαταλήψεις.

    «Πολλές αντίστοιχες καταστάσεις θα αναγνωρίσουμε και σήμερα στους διαδικτυακούς διαλόγους. Συχνά είναι σαν να έχουμε γυρίσει αρκετά βήματα πίσω διότι είμαστε πολύ πιο κοντά στο παρελθόν που οι άνθρωποι κάθονταν στη μέση της πλατείας και εκτυλίσσονταν σκηνικά απ’ το “Life of Brian” των Monty Python. Τα λαϊκά δικαστήρια στο διαδίκτυο δεν έχουν καμία επίβλεψη, είναι πολύ σύντομα και μιλούν στα πιο πρωτόγονα ένστικτά μας.»

    Track listing:

    01. Ashes
    02. Rats
    03. Faith
    04. See the Light
    05. Miasma
    06. Dance Macabre
    07. Pro Memoria
    08. Witch Image
    09. Helvetesfönster
    10. Life Eternal