Thursday, 11 February 2016 20:36

MIKE PORTNOY: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει με τους Dream Theater

Written by 

    Ο πολυάσχολος drummer Mike Portnoy έδωσε συνέντευξη στο Gigs and Festivals και στα πλαίσια αυτής απάντησε για την πιθανότητα μελλοντικής επιστροφής του στην πρώην μπάντα του, και πνευματικό παιδί του, τους Dream Theater.

    Αρχικά δήλωσε πως ο ίδιος ήταν εκείνος που κάλεσε τον πρώην πληκτρά της μπάντας και τον πρώην τραγουδιστή Derek Sherinian και Charlie Dominici αντίστοιχα σε μια συναυλία στο Los Angeles το 2004 ενώ είχε προσκαλέσει και τον επίσης πρώην πληκτρά, Kevin Moore.

    Εν συνεχεία προσέθεσε πως με τον κιθαρίστα και συνιδρυτή της μπάντας John Petrucci καθώς και με τον νυν πληκτρά Jordan Rudess βρίσκεται ακόμα σε επαφή και δεν έχει κλείσει την πόρτα στο ενδεχόμενο να ξανακάνει κάτι με τους παλιούς του bandmates.

    Ερωτώμενος ακόμη εάν όντως επεδίωξε την επανένταξή του στους Dream Theater λίγο μετά την αποχώρησή του, για να εισπράξει την άρνηση της μπάντας, ο Mike Portnoy απάντησε πως ο τεράστιος όγκος των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνταν τον οδήγησε να προσπαθήσει να διατηρήσει την ομαλότητα της μετάβασης στο επόμενο βήμα και για τις δύο πλευρές μια και το συγκρότημα επικοινωνούσε μόνο μέσω του δικηγόρου του. Υποστήριξε μάλιστα πως η συγκεκριμένη περίοδος ήταν πολύ δύσκολη όχι μόνο λόγω των νομικών ζητημάτων αλλά και της αναμενόμενης προσωπικής επαφής με τα υπόλοιπα μέλη μέσα στα 25 χρόνια κοινής πορείας και δήλωσε ευτυχής που το ξεπέρασαν.

    Υπενθυμίζουμε πως σε μια παλιότερη συνέντευξή του στο Loudwire ο Mike Portnoy αρνήθηκε κάθε φήμη για πρότασή του για 5ετές διάλλειμα των Dream Theater. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο είναι αλήθεια είναι πως είχε κουραστεί από τη ρουτίνα στην οποία είχαν βρεθεί οι Dream Theater και επιθυμούσε όντως μια διακοπή χωρίς όμως να έχει αναφερθεί η διάρκειά της.

    Πλέον, στην αμερικανική prog metal μπάντα συμμετέχει ο Mike Mangini καθισμένος στο drum stool και με αυτό το line-up έχουν ηχογραφήσει αισίως τρεις full length δίσκους, με πιο πρόσφατο το "The Astonishing" ενώ ο Mike Portnoy κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες το 2ο πόνημά του με το super group των The Winery Dogs στο οποίο συμμετέχουν οι Ritchie Kotzen και Billy Sheehan σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα.