Tuesday, 05 April 2016 21:56

ROB HALFORD: “Στις αρχές του 2017 ο νέος δίσκος των JUDAS PRIEST”

Written by 
    ROB HALFORD: “Στις αρχές του 2017 ο νέος δίσκος των JUDAS PRIEST”

    O Metal God έδωσε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή Full Metal Jackie στην οποία μίλησε για την πρόσφατη περιοδεία-μαμούθ των Judas Priest για την προώθηση του “Redeemer of Souls” και για τα σχέδια της μπάντας για το μέλλον καθώς και για την ευρύτερη οπτική που έχει αποκτήσει πάνω στο heavy metal μετά από 40 και πλέον χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα απ’ όσα ενδιαφέροντα είπε.

    - Από τη νεαρή σας ηλικία που είχατε τη δίψα για επιτυχία μέχρι τώρα που είστε αναγνωρισμένοι παγκοσμίως με εντυπωσιακές δουλειές στο παλμαρέ σας τι έχει αλλάξει στην εικόνα που έχετε για τη μουσική ως επάγγελμα;

    - Μετά από 40 χρόνια στο heavy metal, αποκτάς σοφία. Έχουμε δώσει πολλά shows. Ένας θεός ξέρει πόσα χιλιόμετρα έχουμε διανύσει, και όλες αυτές οι εμπειρίες συσσωρεύονται. Όμως η καρδία αυτού που κάνουμε, αν το καλοσκεφτείς, παραμένει η ίδια. Παραμένουμε μπάντα, κάνουμε πράγματα μαζί, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και συναναστρεφόμαστε με τους fans που μας έχουν δώσει «ζωή» στο metal στερέωμα. Οπότε υπάρχουν πολλά που έχουν αλλάξει η ουσία όμως είναι ακόμα αληθινή και «ωμή» όπως τότε. Πιστεύω πως κάθε μπάντα πρέπει να το έχει αυτό υπ’ όψιν όσο περνούν τα χρόνια. Να μην χάνεται η επαφή με αυτό που είναι, και το πως έφτασαν εκεί. Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά όμως οι μπάντες έχουν στο πλευρό τους τους fans που βρίσκονται εκεί από την αρχή κι έχουν μεγαλώσει κι εκείνοι μαζί τους. Οφείλεις δε ως μουσικός να ξέρεις ότι υπάρχουν πάντα νέα πράγματα να μάθεις. Θα βρεις ένα νέο riff, μια νέα ιδέα, έναν νέο τρόπο να χτυπάς το τύμπανο. Για ‘μένα αυτό είναι το θεμέλιο του να βρίσκεσαι στους Judas Priest. Κάθε φορά που ετοιμάζουμε νέο δίσκο ξέρουμε πως υπάρχει η προοπτική να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει.

    - Πώς συγκρίνεται η σχέση μεταξύ των bandmates και των ανθρώπων που εργάζονται με σταθερό ωράριο;

    - Δεν έχει μεγάλη διαφορά γιατί στην τελική όλοι είμαστε δημιουργικοί ανεξάρτητα απ’ το επάγγελμά μας. Ακόμα π.χ. και οι solo καλλιτέχνες θα σου πουν πως έχουν γύρω τους μια ομάδα ανθρώπων που τους βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε οτιδήποτε κάνεις. Είναι δύσκολο να ζει κανείς μόνος του. Αν έχεις φίλους, teammates, συνεργάτες, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους, προσπαθείτε όλοι για να πετύχετε κάτι και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια επιτυχημένη ομάδα. Ακόμη και η αποτυχία όμως μπορεί να σε βοηθήσει γιατί μέσω αυτής ωριμάζεις. Η ζωή έχει να κάνει με το πως μπορείς να ξεπεράσεις τον πόνο και να τον μετατρέψεις σε χαρά. Έτσι, παρ’ όλο που κάνουμε κάτι διαφορετικό από τις δουλειές με σταθερό ωράριο, υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες.

    - Τι να περιμένουμε από τους Priest για το υπόλοιπο του 2016; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι;

    - Ξεκινάμε να γράφουμε νέα κομμάτια πολύ σύντομα μια και έχουμε τελειώσει την περιοδεία από το Δεκέμβρη. Όπως οι περισσότερες μπάντες, στο τέλος κάθε περιοδείας συζητάμε για το τι θα κάνουμε και ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα. Ανυπομονώ να ξαναμπώ σε ρυθμούς σύνθεσης. Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου ως μέλος των Priest αυτή η διαδικασία. Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με ενισχυτές όπως θα γίνει και τώρα με τον Glenn και τον Richie, πίνεις ένα τσάι, ξεκινάς να παίζεις riffs και στο τέλος της μέρας ίσως έχεις ένα ακόμα φοβερό κομμάτι των Judas Priest. Στη συνέχεια κι αφού οι συνθέσεις ολοκληρωθούν θα jam-άρουμε τα κομμάτια με τον Ian και τον Scott ώστε να τα «χτίσουμε» όλοι μαζί. Ήδη έχουμε πολλές ιδέες που συγκεντρώσαμε κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Με αισιόδοξες προβλέψεις, θα έχουμε κάτι έτοιμο ίσως όχι στο τέλος αυτής της χρονιάς μα σίγουρα στις αρχές της επόμενης.

    Ολόκληρη τη συνέντευξη του Rob Halford μπορείτε να ακούσετε εδώ

    Στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε το νέο live album των Judas Priest με τίτλο “Battle Cry” και είναι διαθέσιμο σε CD, DVD και Blu-ray. Η ηχογράφησή του έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της headline εμφάνισης της μπάντας στο Wacken Open Air μπροστά σε κοινό 85000 ανθρώπων. Ας πάρουμε μια γεύση από αυτό.