Tuesday, 26 April 2016 18:17

JIM MATHEOS (FATES WARNING): Επεξήγηση του artwork του νέου δίσκου

Written by 
    JIM MATHEOS (FATES WARNING): Επεξήγηση του artwork του νέου δίσκου

    Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες, την 1η Ιουλίου θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος, “Theories of Flight” των θεόρατων Fates Warning μέσω της InsideOut. Την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει η ψυχή της μπάντας από την ίδρυσή της, κιθαρίστας και βασικός συνθέτης Jim Matheos ενώ η μίξη και το mastering πέρασαν από τα χέρια του Jens Bogren (Opeth, Symphony X) στα Fascination Street Studios. Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε ο Jim Matheos για το εξώφυλλο του album.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό κιθαρίστα: «Ο προσωρινός τίτλος του δίσκου εν όσω τον δουλεύαμε ήταν “The Ghosts of Home” και το τραγούδι με εκείνο τον τελικό τίτλο, ονομαζόταν αρχικά “Home Again”. Όταν άρχισα να ψάχνω για εξώφυλλο, βρήκα το σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε και είχε τον τίτλο “Theories of Flight”. Μάλιστα, ο τίτλος που βλέπετε στον δίσκο, είναι τμήμα του αυθεντικού έργου τέχνης, όχι κάτι που προσθέσαμε εμείς.

    Υπάρχει μια χαλαρή ενιαία θεματολογία σε πολλούς από τους στίχους και αυτό αναπτύχθηκε οργανικά και ξεχωριστά (σ.σ. εννοεί ξεχωριστά από το artwork) καθώς εγώ και ο Ray (σ.σ. Alder, φωνή) συχνά γράφουμε για διάφορους ξεριζωμούς, αποδράσεις και… πτήσεις. Επομένως η συγκεκριμένη φράση με τράβηξε αμέσως διότι περιέγραφε καλύτερα το περιεχόμενο ορισμένων κομματιών.»

    Track listing:

    1. From the Rooftops
    2. Seven Stars
    3. SOS
    4. The Light and Shade of Things
    5. White Flag
    6. Like Stars Our Eyes Have Seen
    7. The Ghosts of Home
    8. Theories of Flight

    CD2 – Acoustic Bonus Disc:

    1. Firefly
    2. Seven Stars
    3. Another Perfect Day
    4. Pray Your Gods (διασκευή σε Toad the Wet Sprocket)
    5. Adela (διασκευή σε Joaquin Rodrigo)
    6. Rain (διασκευή σε Uriah Heep)