Monday, 23 May 2016 21:06

DAVE MUSTAINE: Δηλώσεις για το θάνατο του NICK MENZA

Written by 
    DAVE MUSTAINE: Δηλώσεις για το θάνατο του NICK MENZA

    Η χτεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον απρόσμενο θάνατο του τεράστιου πρώην drummer των Megadeth, Nick Menza, από καρδιακή προσβολή την ώρα συναυλίας του με τη νέα του μπάντα, τους Ohm στο Los Angeles. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο άνθρωπος δίπλα στον οποίο μεγαλούργησε σε δίσκους ορόσημα για τη μουσική που αγαπάμε, ο Dave Mustaine, εξέδωσε μία δήλωση αναφορικά με το γεγονός.

    «Ξύπνησα σήμερα το πρωί με ένα μήνυμα από το γιο μου που μου ανέφερε τα νέα για τον θάνατο του Nick Menza. Οι λέξεις σοκαρισμένος, καταρρακωμένος και λυπημένος δεν αρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματά μου.

    «Ο Nick ξεκίνησε ως τεχνικός του συγκροτήματος όμως σύντομα έδειξε το τεράστιο ταλέντο και την εξαιρετική του προσωπικότητα οπότε καταλάβαμε πως ανήκει στο σανίδι μαζί μας. Ζητήσαμε από τον Nick να γίνει ο drummer των Megadeth το 1989. Εκείνη την περίοδο η μπάντα ήδη είχε το πρώτο της πλατινένιο album το οποίο είχε δυναμώσει τη φωτιά. Όσο συνεχίζαμε την πορεία μας στη διαδρομή της ζωής και της μουσικής βιομηχανίας, το πρώτο μας album με τον Nick, το “Rust in Peace” μα και τα επόμενα, “Countdown to Extinction” και “Youthanasia”, κράτησαν το momentum. Οι δρόμοι μας χώρισαν μετά το “Cryptic Writings”. Κι εμείς, όπως όλα τα αδέλφια διαφωνούσαμε ενίοτε όμως ο δεσμός μας ήταν πολύ ισχυρός.

    «Ως παίκτης, ο Nick είχε μια πολύ δυνατή jazz χροιά στο στιλ του, ήταν απρόβλεπτος και πάντα διασκεδαστικός. Και όσο μεγάλος drummer κι αν ήταν, ο χρόνος που περνούσα μαζί του ως άτομο, φίλος και bandmate είχε ακόμη περισσότερη πλάκα.

    «Υπήρχαν στιγμές που συζητούσαμε για την επιστροφή του στο συγκρότημα όμως για διαφόρους λόγους δεν τα καταφέραμε. Είχαμε κρατήσει επαφή όλα αυτά τα χρόνια, ερχόταν και στις συναυλίες μας πρόσφατα και σίγουρα παρέμενε καλός φίλος, πραγματικός επαγγελματίας και larger-than-life προσωπικότητα.

    «Η οικογένεια των Megadeth φροντίζει τα μέλη της και σύντομα θα ακούσετε για μια εκστρατεία βοήθειας προς τα παιδιά του Nick.

    «Όλοι μας σ’ αυτή την κοινότητα είμαστε δεμένοι και φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

    «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια του Nick.»