Thursday, 02 June 2016 17:49

THIS.IS.HAMMER. 378 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Written by 

    Division of Destruction!

    Στο METAL HAMMER Ιουνίου συνδέουμε την σταθερή και θεόρατη αξία των Megadeth με τους άξιους thrash metal, αρματωμένους συνεχιστές στο παγκοσμιοποιημένο σήμερα, Suicidal Angels.

    Το εξώφυλλο του METAL HAMMER κοσμούν οι Suicidal Angels με αφορμή τον «πολεμικό» νέο δίσκο τους “Division of Blood” και οι οποίοι μας παραχωρούν μια μεγάλη συνέντευξη μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν μα και τη γενικότερη φιλοσοφία της μπάντας. Παράλληλα, συζητάμε με τον ιδιόρρυθμο μα αναμφίβολα τεράστιο Dave Mustaine για το πολύ καλό “Dystopia” που συνοδεύτηκε από μεταβολές στη σύνθεση των Megadeth και στα πλαίσια της κουβέντας μας, αποδίδουμε το δικό μας φόρο τιμής στον προσφάτως αδικοχαμένο Nick Menza, τον drummer-ογκόλιθο των μνημείων “Rust in Peace”, “Countdown to Extinction” και “Youthanasia”. Στα καπάκια πάρε και μια καλά μελετημένη ξενάγηση στο thrash metal μακελειό της χρονιάς του 1986 για να δέσουμε σφιχτά το χθες με το σήμερα.

    Ο μήνας που διανύουμε σημαδεύεται από την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του “Epicus Doomicus Metallicus” των Candlemass, ενός δίσκου-ορόσημο για το doom metal ιδίωμα αλλά και για ολόκληρο το heavy metal σύμπαν! Για αυτόν τον λόγο ήρθαμε σε επαφή με τον κιθαρίστα Mats “Mappe” Björkman, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή δίπλα στον Αρχηγό Leif Edling και ο οποίος μας μιλά για κάθε καθοριστικό βήμα στην 30χρονη δισκογραφική πορεία των Σουηδών τιτάνων.

    Παράλληλα, δίνουμε πάσα σε 6 εξαιρετικές ελληνικές μπάντες οι οποίες διασκευάζουν τις συνθέσεις του εμβληματικού δίσκου στο tribute album “Epicus Doomicus Hellenicus – 30th Year Anniversary” που συνοδεύει το Metal Hammer Ιουνίου. Ναι, να το ξέρεις, θα μαυρίσει απότομα ο καλοκαιρινός ουρανός όταν πατήσεις το play...

    Track listing:

    01. SHATTERED HOPE “Solitude”
    02. DOOMOCRACY “Demons Gate”
    03. IMMENSITY “Crystal Ball”
    04. SORROWS PATH “Black Stone Wielder”
    05. SORROWFUL WINDS “Under the Oak”
    06. SOLITARY SABRED “A Sorcerer’s Pledge”

    Πάρτε μία τζούρα από το δίσκο ακούγοντας τη διασκευή των Shattered Hope στο εναρκτήριο έπος "Solitude".

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

    1986 – The Year of Thrash

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ METAL HAMMER:

    Candlemass, Suicidal Angels, Megadeth, Scar of the Sun, Katatonia, Convixion, Denner/Shermann, Monument, Scorpion Child, Groove Therapist, Volbeat, Death Angel

    SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE:

    Ministry

    ROOTS AND BRANCHES:

    Scorpions “In Trance”

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HORROR:

    Whitechapel, Virus, Womb of Maggots, Glorior Belli, Cough, Abnormality

    ΑΦΙΣΑΡΕΣ:

    Christopher Lee/Gojira