Thursday, 09 June 2016 15:03

HAMMERS OF MISFORTUNE: “Dead Revolution” (νέο κομμάτι, πληροφορίες για το νέο δίσκο)

Written by 
    HAMMERS OF MISFORTUNE: “Dead Revolution” (νέο κομμάτι, πληροφορίες για το νέο δίσκο)

    Με ανακοίνωση που δημοσίευσε η δισκογραφική εταιρία Metal Blade, οι Hammers of Misfortune στους οποίους συμμετείχε το διάστημα 2000-06 ο Mike Scalzi των Slough Feg πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον έκτο δίσκο τους με τίτλο “Dead Revolution” στις 22 Ιουλίου. Ακούστε παρακάτω το title track από αυτόν.

    Την παραγωγή του διαδόχου του “17th Street” του 2011 ανέλαβε ο Nick Dumitriu (Vhöl, Ritual Chamber) στα Light Rail Studios του San Fransisco χρησιμοποιώντας μία αναλογική κονσόλα Trident και ελαχιστοποιώντας την ψηφιακή επεξεργασία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δίσκος θα κινείται σε σκοτεινότερα μουσικά μονοπάτια και δίχως να χάνει τον metal χαρακτήρα του, εντάσσει περισσότερες επιρροές από τον progressive και ψυχεδελικό ήχο.

    Ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας John Cobbett, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Φυσικά και κάθε κομμάτι μου αρέσει. Δεν έχω ιδέα για το πως θα αντιδράσουν σε αυτά οι ακροατές. Το “The Velvet Inquisition” είναι πιθανότατα μια απ’τις πιο φιλόδοξες συνθέσεις που έχουμε ηχογραφήσει. Δοκίμασα κάποιες νέες μεθόδους στην ηχογράφηση και τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα. Το τραγούδι “Days of ‘49” έιναι μια προσπάθεια να αναπαράξουμε ένα παραδοσιακό τραγούδι, κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν.»

    Track listing:

    01. The Velvet Inquisition
    02. Dead Revolution
    03. Sea of Heroes
    04. The Precipice (Waiting for the Crash...)
    05. Here Comes the Sky
    06. Flying Alone
    07. Days of '49