Saturday, 25 June 2016 15:20

MEGADETH: Τιμούν τη μνήμη του NICK MENZA στα πλαίσια εμφάνισής τους (videos)

Written by 
    MEGADETH: Τιμούν τη μνήμη του NICK MENZA στα πλαίσια εμφάνισής τους (videos)

    Στις 22 Μαΐου, μία ημέρα μετά το θάνατο του Nick Menza οι θρύλοι Megadeth εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ Rock N’ Derby που διεξάγεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στα πλαίσια της εμφάνισής τους μα και των δηλώσεών τους απέδωσαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο γίγαντα drummer που έφυγε πρόωρα στο σανίδι του The Baked Potato στο Los Angeles την ώρα που έδινε συναυλία με τη νέα του μπάντα, τους Ohm. Δείτε παρακάτω τα εν λόγω αποσπάσματα από το show και διαβάστε περιληπτικά κάποιες δηλώσεις του Dave Mustaine.

    Στη διάρκεια της συναυλίας ο Dave Mustaine ζήτησε απ’ το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου αυτού μουσικού, ενώ μετά το πέρας της εμφάνισής τους η οποία ολοκληρώθηκε με τον ύμνο “Holy Wars…The Punishment Due”, ο ηγέτης των Megadeth απευθύνθηκε στον εκλιπόντα φίλο και επί σειρά ετών συνοδοιπόρο του αναφέροντας χαρακτηριστικά «Nick, ήσουν υπέροχος. Σ’ αγαπώ αδελφέ μου. Καληνύχτα» με το βλέμμα του στραμμένο στον ουρανό.

    Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε στον ιστότοπο Eon Music μετά την εν λόγω συναυλία, αναφέρθηκε σ’ αυτήν ξεκινώντας από την αφιέρωση του “Holy Wars” στον Nick Menza και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις: «Αυτό ήρθε από το πουθενά. Δεν ξέρω τι με έπιασε, γιατί κυκλοφορούσε συνεχώς η φήμη πως ο Nick δε με συμπαθεί με βάση τις δηλώσεις του. Δεν απαντούσα γιατί τον αγαπούσα και αυτό πιστεύω πως φάνηκε όταν του αφιερώσαμε το τραγούδι και δεν κατάφερα να το τελειώσω. Σπάνια αφήνω το οτιδήποτε να με αποσπάσει απ’ τη δουλειά μου όμως αυτή τη φορά με κατέκλυσαν τα συναισθήματα. Χάσαμε πολλά και πολύτιμα μέλη της metal κοινότητας πέρσι και φέτος.»

    Εν συνεχεία μίλησε για την προσπάθεια οικονομικής υποστήριξης προς την οικογένεια του Nick Menza: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που ετοιμάζουμε και η οικογένεια έχει ξεκινήσει ένα fundraiser. Δεν συμμετέχω σε αυτό όμως αν μας χρειαστούν ξέρουν που μπορούν να μας βρουν. Τους αγαπάμε και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτούς οπότε θα βρούμε την άκρη.

    «Αυτό το fundraiser είναι ο ορθότερος τρόπος για να βοηθήσει κάποιος τα παιδιά του Nick. Έχει πολλούς πίνακες, έχει πολλή μουσική που έχει γράψει εκτός Megadeth και αν στ’ αλήθεια τον αγαπούσατε και θέλετε να προσφέρετε τη στήριξή σας κοιτάξτε προς τα εκεί.»

    Τέλος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο Nick Menza ήταν εξαιρετικός και ιδιαιτέρως επιδραστικός μουσικός: «Η συνεισφορά του στο metal δε μπορεί να μετρηθεί διότι οι Megadeth επηρέασαν πολλούς και σε διαφορετικά παρακλάδια. Ως τώρα ήξερα μόνο τους κιθαρίστες αλλά δεν είχα ιδέα για τον μεγάλο αριθμό drummers τους οποίους επηρέασε ο Nick.

    Πάντα λάτρευα το drumming του και τον θεωρούσα σπουδαίο οπότε θα μας λείψει αφάνταστα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει το πόσο τον αγαπάω ώσπου δεν κατάφερα να τελειώσω το τραγούδι.»

    Υπενθυμίζουμε ότι στο τρέχον τεύχος του Metal Hammer για το μήνα Ιούνιο, οι Megadeth κοσμούν το οπισθόφυλλο και ο Dave Mustaine εν μέσω περιοδείας δίνει μια εκτενή συνέντευξη στο έντυπο χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί στον Nick Menza.