Thursday, 30 June 2016 12:50

GOJIRA: Στο no. 1 του Billboard Hard Rock Albums Chart

Written by 
    GOJIRA: Στο no. 1 του Billboard Hard Rock Albums Chart

    Μεγάλη επιτυχία απολαμβάνουν οι Gojira με το νέο πόνημά τους με τίτλο “Magma” το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου μέσω της Roadrunner και σε λιγότερες από 2 εβδομάδες βοήθησε το γαλλικό experimental συγκρότημα να κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις του σε chart στη μέχρι τώρα καριέρα του.

    Ο δίσκος κατέκτησε την κορυφή στο Hard Rock Albums Chart του πασίγνωστου μουσικού περιοδικού Billboard, ενώ βρίσκεται σε υψηλές θέσεις και σε μερικούς ακόμα από τους πίνακες επιτυχιών του. Πιο συγκεκριμένα, το album καταλαμβάνει την 4η θέση στο Top Rock Albums Chart, την στο Tastemaker Albums Chart ενώ φιγουράρει στην 25άδα του συγκεντρωτικού Bilboard 200. Παράλληλα, το “Magma” έχει εισαχθεί στην πρώτη 10άδα των charts στη Γαλλία, τον Καναδά, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία και την πρώτη 15άδα στη Γερμανία και την Αυστραλία.

    Το συγκρότημα εξέδωσε ανακοίνωση για αυτό το γεγονός αναφέροντας: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους fans των Gojira σε όλο τον πλανήτη που μας βοήθησαν να κατακτήσουμε πολλές πρωτιές με την κυκλοφορία του “Magma”. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι και ευγνώμονες.»

    Υπενθυμίζουμε, ότι το “Magma” εντυπωσίασε την συντακτική ομάδα του Metal Hammer και ως εκ τούτου αναδείχθηκε δίσκος του μήνα στο τεύχος Ιουνίου. Στο δίσκο αυτόν, οι Gojira τολμούν να αποσχιστούν από τον death metal ήχο και να δημιουργήσουν συνθέσεις με πληθώρα πειραματισμών που αναμένεται να τους καταστήσουν σημείο αναφοράς για το σύγχρονο metal στερέωμα.

    Track listing:

    01. The Shooting Star
    02. Silvera
    03. The Cell
    04. Stranded
    05. Yellow Stone
    06. Magma
    07. Pray
    08. Only Pain
    09. Low Lands
    10. Liberation

    Ας ακούσουμε δύο κομμάτια από το εξαιρετικό αυτό album, που καταδεικνύουν τους λόγους που ο δίσκος έχει αγαπηθεί τόσο από το Metal Hammer όσο και από τους απανταχού ακροατές του metal ήχου όπως δείχνουν οι πίνακες επιτυχιών.