Tuesday, 26 July 2016 17:26

OPETH: Ξενάγηση στο studio που ηχογράφησαν το νέο album

Written by 
    OPETH: Ξενάγηση στο studio που ηχογράφησαν το νέο album

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος των εξαιρετικών Σουηδών Opeth με τίτλο “Sorceress” μέσω της ετικέτας της Moderbolaget Records που ανήκει στη μπάντα και υπάγεται στην Nuclear Blast.

    Επιθυμώντας να μοιραστεί μαζί μας την διαδικασία δημιουργίας του “Sorceress”, ο ηγέτης της μπάντας Mikael Åkerfeldt μας προσφέρει μια ξενάγηση στα Rockfield Studios που βρίσκονται στην ουαλική εξοχή και όπου η μπάντα ηχογράφησε και το προηγούμενο album, “Pale Communion” (2014) με παραγωγό τον Tom Dalgety. Στα συγκεκριμένα studios μάλιστα, που λειτουργούν από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και θεωρούνται από τα κορυφαία στον πλανήτη, έχουν δημιουργήσει και ηχογραφήσει τις μουσικές τους μεγαθήρια όπως οι Queen (μεταξύ άλλων, τα αριστουργήματα “Sheer Heart Attack” και “A Night at the Opera”), οι Rush και οι Judas Priest.

    Ο εξαιρετικός frontman και γνωστός μουσικόφιλος δηλώνει με το χαρακτηριστικό γλαφυρό του ύφος: «Το “Sorceress” είναι το 12ο studio album από την ίδρυσή μας το 1990. Είναι δύσκολο να καταλάβω τι συμβαίνει εδώ και 26 χρόνια ειδικά τη δημιουργία των 12 αυτών δίσκων για τους οποίους είμαι πολύ περήφανος και το “Sorceress” δεν αποτελεί εξαίρεση.

    «Αγαπώ το δίσκο, το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά στη μπάντα. Έγραψα τη μουσική μέσα σε 5-6 μήνες αλλά οι ηχογραφήσεις κράτησαν μόνο 12 μέρες στα Rockfield Studios στην Ουαλία.

    «Και πάλι πιστεύω πως έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Ή στα πλάγια. Ή προς τα πίσω. Κάπου τέλος πάντων! Είναι διαφορετικό, είναι πολυποίκιλο και κατά τη γνώμη μου πολύ καλό. Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να πω κάτι τέτοιο μια και νομίζω πως ξέρω τη μπάντα καλύτερα από τον καθένα. Παράλληλα πάντα καταφέρνω να παίρνω αποστάσεις από το δίσκο και να τον ακούω ως fan.

    «Είναι ένας καλός, μικρός (σ.σ. little) δίσκος. Ο αγαπημένος μου στη δισκογραφία μας μέχρι τώρα φυσικά. Έτσι πρέπει να είναι! Είναι ταυτόχρονα φρέσκος και παλιός, έχει πειραματισμούς και αναμασήματα, άγρια και ήρεμα σημεία όπως ακριβώς μας αρέσει. Ελπίζουμε να υπάρξουν κι άλλοι άνθρωποι που θα μοιραστούν την ίδια γνώμη. Περάσαμε πολύ ωραία γράφοντάς το, ηχογραφώντας το και σίγουρα ακόμα καλύτερα ακούγοντάς το.»

    Track listing:

    01. Persephone
    02. Sorceress
    03. The Wilde Flowers
    04. Will O The Wisp
    05. Chrysalis
    06. Sorceress 2
    07. The Seventh Sojourn
    08. Strange Brew
    09. A Fleeting Glance
    10. Era
    11. Persephone (Slight Return)