Friday, 02 September 2016 20:57

LEMMY KILMISTER: Αποκαλυπτήρια του αγάλματός του στο Rainbow Bar & Grill

Written by 
    LEMMY KILMISTER: Αποκαλυπτήρια του αγάλματός του στο Rainbow Bar & Grill

    Στις 24 Αυγούστου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του χάλκινου, φυσικού μεγέθους αγάλματος του Chief Commander Lemmy Kilmister των Motörhead στο αγαπημένο του στέκι, το πασίγνωστο Rainbow Bar & Grill στο Los Angeles ώστε ο χώρος στον οποίο περνούσε πολλές ώρες τις ημέρας παρέα με ένα Jack/Cola να μη μείνει άδειος δίχως τη φιγούρα του.

    Το άγαλμα κατασκεύασε ο γλύπτης Travis Moore, με τη βοήθεια 20μελούς ομάδας και από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται σε μια βάση στην αυλή του Rainbow. Ο καλλιτέχνης δεν έλαβε αμοιβή για το έργο του, όμως για την κάλυψη των εξόδων των διάφορων αναλώσιμων, ο Katon De Pena, τραγουδιστής των cult thrashers Hirax ξεκίνησε μια εκστρατεία χρηματοδότησης η οποία συγκέντρωσε περίπου 23.000 δολάρια.

    Αναφορικά με το άγαλμα, ο Travis Moore αναφέρει: «Ήξερα πως έψαχναν κάτι με το συνδυασμό καπέλου και παλτού. Ο φωτογράφος Robert John είχε πολλές καλές τέτοιες φωτογραφίες του Lemmy από την εποχή που το “Ace of Spades” ξαναμπήκε στα charts και ήταν υποψήφιοι για Grammy το 2015. Εκείνη η συγκυρία ήταν πολύ αναζωογονητική γι’ αυτόν και μπορείτε να δείτε πως ήταν χαρούμενος και έδειχνε καλά στην υγεία του.

    «Το μόνο που θέλαμε ήταν να μείνουμε μακριά από κάποια ακατάλληλη πόζα. Έπρεπε να δείχνει rock, σκληρός τύπος και με ολόκληρο το πρόσωπό του εμφανές και με βάση αυτή την ιδέα πορευτήκαμε.

    «Αρχικά είχαμε κάποιες συζητήσεις για το αν θα κρατά κιθάρα ή κάποιο μπουκάλι με ποτό, αν θα κάθεται στο μπαρ ή αν θα είναι όρθιος και υπήρχαν διάφορες διαθέσιμες επιλογές, μεταξύ αυτών συμπτωματικά και η φωτογραφία που τράβηξε ο Robert και τον δείχνει να στέκεται όρθιος με το τσιγάρο του. Αυτό το κόψαμε από το άγαλμα για να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο εμπόδιο από το νόμο σε περίπτωση που κάποιος πιαστεί από αυτό ή σπάσει ίσως το κομμάτι με το τσιγάρο.

    «Δε θέλουμε ούτε μηνύσεις, ούτε κάποιος να τραυματιστεί καθώς και καμία ζημιά στο άγαλμα. Πήραμε πολλά πράγματα υπ’ όψιν όσο ξεκινούσαμε την κατασκευή και το νούμερο ένα στο μυαλό μας ήταν να τιμήσουμε τον Lemmy

    Σύμφωνα με τον Moore, η κατασκευή κράτησε περίπου 5 μήνες, και στα δικά του μάτια, ο Lemmy επιστρέφει στο σπίτι του.

    Ο Katon De Pena με τη σειρά του είχε υποστηρίξει όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή του αγάλματος: «Ο Lemmy είχε αφοσιωθεί σε εμάς. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να του πούμε «ευχαριστώ». Ο Travis θα δημιουργήσει το καλύτερο άγαλμα του Lemmy στον πλανήτη.»

    Τέλος, ο manager των Motörhead, Todd Singerman δήλωσε στην εφημερίδα L.A. Weekly: «Όλο αυτό είναι για τους fans. Δεν μπαίνουν οι δουλειές στη μέση. Ούτε η εταιρία, ούτε κανείς άλλος. Είναι μια πρωτοβουλία των fans και προσπαθήσαμε να μην μπλεχτούμε στα πόδια τους.»

    Μάλιστα, ο Singerman με τη σειρά του σκέφτεται τη διοργάνωση ενός μεγάλου live προς τιμήν του Lemmy, μαζί με τη δημιουργία ενός μουσείου των Motörhead και συζητά με το Rainbow Bar & Grill για την καθιέρωση ειδικών βραδιών όπου ένας χώρος μέσα στο μαγαζί θα αφιερώνεται στον Chief Commander με το όνομα “Lemmy Lounge”.

    Εδώ μπορείτε να δείτε το άγαλμα και τη φωτογραφία του Αρχηγού στην οποία βασίστηκε ο Travis Moore.


    Τέλος, στο παρακάτω video από το Reality Check TV μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση και δηλώσεις των παρευρισκομένων στο party που ακολούθησε.