Tuesday, 06 September 2016 10:12

THIS.IS.HAMMER. 381 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Written by 

    Beware. Sorcery in progress.

    Στο Metal Hammer Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές και με πολύ κέφι ασχολούμαστε με ό,τι συμβαίνει στο πεδίο της μουσικής που παρακολουθούμε, αλλά και με δύο «πολύ ζεστά» ονόματα του χώρου. Τους Opeth οι οποίοι εκτός από καταπληκτικοί μουσικοί είναι και έμπρακτοι οπαδοί -μουσικόφιλοι, και τους ολοένα και μεγαλύτερους στη συνείδηση του κόσμου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, τους Sabaton.

    Το εξώφυλλο κοσμούν οι θεόρατοι και ανεξάντλητοι Opeth, με έναν ακόμη θησαυρό για την δισκοθήκη μας, το στοιχειωμένο “Sorceress”. Στις σελίδες του εντύπου συνομιλούμε με τον κιθαρίστα Fredrik Akesson που μας δίνει μια κατατοπιστική εικόνα για το περιεχόμενο και τη διαδικασία της δημιουργίας του δίσκου, ο οποίος ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Rockfield Studios της Ουαλίας που έχουν αποτελέσει σπίτι μεγαθηρίων όπως οι Queen, οι Rush και οι Black Sabbath, τους οποίους λατρεύει ο εγκέφαλος του σχήματος, ο Mikael Åkerfeldt. Στο οπισθόφυλλο βρίσκονται οι επίσης Σουηδοί Sabaton με αφορμή την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς “The Last Stand” που συνεχίζει την φρενήρη πορεία του σχήματος από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο, “Heroes”. Ο μπασίστας Pär Sundström μας μιλά για το νέο βήμα της μπάντας του, που θα μας επισκεφθεί τον Μάρτιο παρέα με τους θρυλικούς Accept.

    Φέτος τον Σεπτέμβριο, το μνημειώδες “Somewhere in Time” συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής στην κορυφή του metal, συντροφεύοντας μόνιμα τις ζωές μας. Με ουσιαστική αιτία αυτή την σημαντική επέτειο και ως συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος του τεύχους Αυγούστου στους Iron Maiden, το Metal Hammer δίνει πάσα «πάρε – βάλε» σε 8 εξαιρετικές μπάντες που διασκευάζουν τον δίσκο στην ολότητά του στο album “A tribute to Iron Maiden’s Somewhere in Time” που συνοδεύει το έντυπο.

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους συμμετέχοντες καθώς και να απολαύσετε ένα χορταστικό δείγμα από όλα τα τραγούδια του album, στο sample video που ετοιμάσαμε.

    Track listing:

    01. PSYCRENCE “Caught Somewhere in Time”
    02. NULL O’ ZERO “Wasted Years”
    03. ENDOMAIN “Sea of Madness”
    04. FORTRESS UNDER SIEGE “Heaven Can Wait”
    05. DIVINER “The Loneliness of the Long Distance Runner”
    06. ARRAYAN PATH “Stranger in a Strange Land”
    07. MONUMENT “Deja-Vu”
    08. INNERWISH “Alexander the Great”

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ METAL HAMMER:

    Opeth, Sabaton, Running Wild, Evergrey, Desert Near the End, Sodom, Airbourne, Marauder, In the Woods…, The Obsessed, Trick or Treat

    Past Tense to Future Tense:

    Warrior Soul “Last Decade, Dead Century”

    ROOTS AND BRANCHES:

    UFO “Phenomenon”

    SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE:

    Blind Guardian

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HORROR:

    Tardive Dyskinesia, Despised Icon, Blood Red Throne, Dawn of Disease, Scientist, Nox Formulae

    ΑΦΙΣΑΡΕΣ:

    Sabaton / Monty Python