Tuesday, 13 September 2016 14:15

FATES WARNING: Όλες οι πληροφορίες για το live της Αθήνας

Written by 
    FATES WARNING: Όλες οι πληροφορίες για το live της Αθήνας

    Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, οι Fates Warning επιστρέφουν στο αγαπημένο τους ελληνικό κοινό τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205) με το εκπληκτικό νέο album "Theories of Flight" στις αποσκευές τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι εγχώριοι prog ήρωες Need.

    Δελτίο Τύπου:

    FATES WARNING,
    NEED

    ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ GAGARIN 205

    ΥΨHΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ !!!

    Τίποτα καινούριο δεν έχει μείνει να ειπωθεί για τους Fates Warning, τους ζωντανούς θρύλους του progressive metal. Με δισκογραφική παρουσία που ξεπερνά τα 30 χρόνια σε διάρκεια και 12 studio album, είναι ένα συγκρότημα που αρνείται πεισματικά να επαναπαυθεί, απέχει από κλισέ και μανιέρες και κάθε νέο του album αποτελεί μία γνήσια καλλιτεχνική πρόταση. Είναι από τους λίγους που όταν δεν έχουν να πουν τίποτα επιλέγουν τον ήχο της σιωπής και για το λόγο αυτό κάθε τους νέα κυκλοφορία αναμένεται με ιδιαίτερη προσμονή από τους πολυπληθείς οπαδούς τους.
    Το τελευταίο τους album “Theories of Flight” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016 απέσπασε αποθεωτικές κριτικές και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρόκειται για την καλύτερή δουλειά τους από την εποχή του μυθικού “A Pleasant Shade of Gray”. Όλοι συμφωνούν πως οι ποικιλόμορφες, δαιδαλώδεις συνθέσεις του Jim Matheos τον βρίσκουν σε έξαρση δημιουργικότητας και πως ο τραγουδιστής είδωλο Ray Alder πραγματοποιεί τις εδώ και χρόνια καλύτερες ερμηνείες του. Ο λυρισμός, η υψηλότατη συναισθηματικής τους ευφυΐα και το εκπληκτικό τους παίξιμο τη φορά αυτή ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα και τραγούδια σαν τα “The Light and Shade of Things”, “Seven Stars”, “Ghosts of Home” αποδεικνύουν το ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης καλλιτεχνικής ακμής.
    Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ, στις αρχές τις δεκαετίας του '80, και από τον πρώτο τους δίσκο ("Night On Broken", 1984) και μετά, παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα-πρότυπο στο progressive heavy metal. Οι δίσκοι που ακολούθησαν, "The Spectre Within" (1985) και "Awaken the Guardian" (1987), είναι αριστουργήματα αυτού που αποκαλείται U.S. metal και από την έλευση του τραγουδιστή Ray Alder και την κυκλοφορία του "No Exit", αποθεώθηκαν ως ένα από τα πλέον ευρηματικά και πρωτότυπα metal σχήματα όλων των εποχών. Το σερί των αριστουργημάτων συνεχίζεται με το "Perfect Symmetry" (1989), το λατρεμένο "Parallels" (1991) και το "Inside Out" (1994). To 1997 κυκλοφορεί ο πιο πειραματικός, ατμοσφαιρικός και για πολλούς καλύτερος δίσκος τους, το "A Pleasant Shade Of Gray" για να τον διαδεχτούν τα αριστουργήματα, τα "Disconnected" (2000) , "FWX" (2004), “Darkness in a Different Light” (2013) και το φετινό “Theories of Flight”.
    Πριν από τους Fates Warning στη σκηνή του Gagarin 205 θα εμφανιστούν οι Έλληνες, Need, ένα από τα κορυφαία και πλέον αναγνωρίσιμα progressive σχήματα της χώρας, με σπουδαία δισκογραφική παρουσία και συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική.
    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθήσει κάποιος μία συναυλία των Fates και κανένας για να τη χάσει. Τη φορά αυτή δεν υπάρχουν και άλλοθι. Πρόκειται για την μοναδική εμφάνιση των Fates στη χώρα μας, στα πλαίσια της περιοδείας για το ‘Theories of Flight’ . Απλά δεν χάνεται.

    Τιμή εισιτηρίου: 23e (τα πρώτα 200), 26e (προπώληση), 28e (ταμείο)
    Σημεία προπώλησης: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
    ON – LINE: www.viva.gr