Wednesday, 21 September 2016 04:23

AC/DC: Αποχωρεί ο μπασίστας CLIFF WILLIAMS (video)

Written by 
    AC/DC: Αποχωρεί ο μπασίστας CLIFF WILLIAMS (video)

    Το κύμα των ανακατατάξεων από τους θεόρατους AC/DC δεν δείχνει να σταματά. Ύστερα από την αποχώρηση του στυλοβάτη Malcolm Young που διαγνώστηκε με άνοια, του Phil Rudd λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού στον οποίο καταδικάστηκε, και ύστερα από την προσωρινή ως τώρα απόσυρση του Brian Johnson λόγω προβλημάτων ακοής, ήρθε η σειρά του μπασίστα Cliff Williams, να ανακοινώσει πως η πορεία του με τους AC/DC φτάνει στο τέλος της.

    Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι του Williams με την για σχεδόν 40 χρόνια μπάντα του, θα χωρίσουν μετά το τέλος της τρέχουσας περιοδείας, με τον μουσικό να υποστηρίζει πως αποσύρεται γενικά από τη μουσική σκηνή.

    Συγκεκριμένα σε video-δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή την περιοδεία. Ήταν υπέροχα. Το κοινό, οι fans, η στήριξή τους ήταν φανταστική και το εκτιμούμε σίγουρα.

    «Είναι ώρα για ‘μενα να «περάσω έξω», αυτό είναι όλο. Δεν έχει να κάνει με το ότι χάσαμε τον Malcolm, τον Phil ή τον Brian. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τα πάντα αλλάζουν. Τα πάντα άλλαξαν και όταν πέθανε ο Bon, επομένως δεν είναι οι αλλαγές το θέμα. Απλώς, είμαι έτοιμος να σταματήσω να περιοδεύω, και να κάνω αυτά που κάνω στα χρόνια ανάμεσα στις περιοδείες μας.

    «Κάνουμε μερικά χρόνια διάλλειμα κάθε φορά και ξέρω τι πρόκειται να κάνω. Ξαναλέω, πως απλώς ήρθε η ώρα μου. Χρειάζομαι χρόνο με την οικογένειά μου, και θέλω να χαλαρώσω και να σταματήσω να δίνω συναυλίες.

    «Νιώθω πολύ καλά. Δε θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω. Είμαι με τους ανθρώπους μου όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκομαι στη μπάντα και παίζω τη μουσική μας.»

    Εδώ μπορείτε να δείτε το video με την ανακοίνωση.

    Ο Cliff Williams μπήκε στους AC/DC στα μέσα του 1977, και ο πρώτος δίσκος που συμμετείχε ήταν το “Powerage” του 1978. Από τότε βρίσκεται διαρκώς στη μπάντα, και η αποχώρησή του σημαίνει πως ο Angus Young θα παραμείνει ο μοναδικός από την γνωστότερη σύνθεσή της.

    Η τελευταία του συναυλία στην αμερικάνικη περιοδεία για το πρόσφατο “Rock or Bust” ήταν χτες, 20 Σεπτεμβρίου στη Philadelphia. Αναμένουμε να δούμε αν θα ανακοινωθεί κάποιο νέο σκέλος, ή αν αυτή η συναυλία ήταν η τελευταία με τον Cliff Williams πίσω από τις 4 χορδές.

    Ας ακούσουμε ορισμένα κλασικά και αγαπημένα κομμάτια με τη σφραγίδα του.