Wednesday, 28 September 2016 18:13

QUARTZ: Έφυγε ο αυθεντικός τραγουδιστής, MIKE “TAFFY” TAYLOR

Written by 
    QUARTZ: Έφυγε ο αυθεντικός τραγουδιστής, MIKE “TAFFY” TAYLOR

    Μια ακόμα απώλεια για τον metal χώρο επεφύλασσε το 2016, καθώς απεβίωσε χτες, 27 Σεπτεμβρίου ο τραγουδιστής Mike “Taffy” Taylor, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής των Quartz, ενός απ’ τα συγκροτήματα που πρωτοστάτησαν στο κίνημα του NWOBHM. Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση της ίδιας της μπάντας.

    «Με βαριά καρδιά, θλίψη και θρήνο πρέπει να ανακοινώσουμε πως απεβίωσε ο πολύ αγαπημένος μας φίλος και ιδρυτικό μας μέλος, Mike “Taffy” Taylor νωρίτερα σήμερα. Οι σκέψεις και τα βαθιά μας συλλυπητήρια πηγαίνουν στην οικογένειά του και όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. ΘΡΥΛΟΣ.»

    Εδώ η αυθεντική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα των Quartz στο Facebook.

    Το συγκρότημα από το Birmingham ξεκίνησε σε μια πρώιμη μορφή ως Bandy Legs το 1974 και το 1977 το όνομά τους άλλαξε σε Quartz. Ο πρώτος τους, ομώνυμος, δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάιο της ίδιας χρονιάς λίγο μετά το single “Street Fighting Lady”, μέσω της Jet Records. Την παραγωγή είχε αναλάβει ο συντοπίτης τους και ήδη θεόρατος Tony Iommi με τον ακόμα ανερχόμενο Chris Tsangarides να βρίσκεται πίσω απ’ την κονσόλα του ηχολήπτη. Ο επόμενος δίσκος τους και τελευταίος με τον Taylor πίσω απ’ το μικρόφωνο είχε τίτλο “Stand Up and Fight” και ήρθε μέσω της πολυεθνικής MCA.

    Δυστυχώς η πορεία τους δεν ξέφυγε από την πεπατημένη των περισσότερων NWOBHM σχημάτων και δεν κατόρθωσαν να έχουν την επιτυχία που άξιζαν παρά τη συμμετοχή τους σε τεράστια φεστιβάλ όπως εκείνο του Reading και τις περιοδείες τους με ονόματα όπως οι Rush, οι Iron Maiden, οι UFO, οι Saxon και η προσωπική μπάντα του Ian Gillan. Ο τελευταίος χρόνος πριν την αποχώρηση του Mike Taylor γέμισε από την κυκλοφορία του ζωντανά ηχογραφημένου “Live Quartz”, πληθώρα από singles καθώς και τη συμμετοχή τους στο split “Muthas Pride” δίπλα στους White Spirit του Janick Gers και τους Wildfire και Baby Jane.

    Το 1981 ήρθε το τέλος της πορείας του Mike Taylor με τους Quartz. Το 1982 βρέθηκε με τον Bev Bevan, μετέπειτα drummer των Black Sabbath στο project Taffy Taylor’s Big Roll Band. Το μόνο που ηχογράφησαν ήταν ένα demo με τα τραγούδια “(She’s) Living Me” και “Gimme Good Lovin’”. Από τότε μέχρι και το τέλος της ζωής του, ο Mike Taylor είχε αποσυρθεί από τα μουσικά δρώμενα. Ακόμα και τα λίγα χρόνια που αφιέρωσε στο heavy metal και ιδιαίτερα στο άκρως επιδραστικό NWOBHM τον καθιστούν σημαντικό αφανή ήρωα. Στην φωτογραφία τον βλέπουμε στην επάνω σειρά, πρώτο από δεξιά.

    Ας αναπαύεται εν ειρήνη.

    Ακούστε εδώ ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του με τους Quartz, οι οποίοι σημειωτέον, μετά την διάλυσή τους το 1983, επέστρεψαν το 2011 και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένουμε τον νέο studio δίσκο τους με τίτλο “Fear No Evil”.