Saturday, 01 October 2016 10:39

CLIFF BURTON: Ο πατέρας του, RAY, μιλά για τους δίσκους του Cliff (video)

Written by 
    CLIFF BURTON: Ο πατέρας του, RAY, μιλά για τους δίσκους του Cliff (video)

    Πριν λίγες μέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια χωρίς τον ανεπανάληπτο Cliff Burton των Metallica. Σήμερα, ο πατέρας του, Ray, ο οποίος με την οικογένειά του κρατά τη μνήμη του γιού του ζωντανή, εμφανίστηκε σε ένα video που δημοσιεύτηκε στην fanpage “Cliff Burton Family” στο Facebook. Εκεί, παρουσίασε ορισμένους αγαπημένους δίσκους του Cliff Burton, τους οποίους ο θεόρατος μπασίστας αν και πολύ νεαρός σε ηλικία, είχε στη δισκοθήκη του.

    Όπως αναφέρει ο Ray Burton, έχουν κρατήσει τους δίσκους του Cliff και προσπαθούν να τους φροντίζουν ώστε να μην φθείρονται.

    Σύμφωνα, λοιπόν με το video, ο Cliff γούσταρε πολύ τους Iron Maiden, μια και στη συλλογή του βρίσκουμε το “The Number of the Beast”, το “Powerslave” και το live EP “Maiden Japan”. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο των Rainbow, “On Stage”.

    Απ’ τη συλλογή δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Misfits, μια απ’ τις αγαπημένες μπάντες του Cliff Burton, και συγκεκριμένα το “Legacy of Brutality”. Όπως μας υπενθυμίζει ο Ray Burton, o Cliff είχε και τατουάζ της μπάντας στον ώμο του.

    Ακολουθούν οι αναντικατάστατοι Motörhead με τα “Bomber” και “Another Perfect Day” και οι επίσης αγαπημένοι του Cliff, Mercyful Fate, με το ομώνυμο EP (γνωστό και ως “Nuns Have No Fun”) στο οποίο μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε υπήρχε αυτοκόλλητο που κάλυπτε το εξώφυλλο για να μην φαίνονται τα γυμνά γυναικεία στήθη, κάτι που σχολιάζει δηκτικά ο Ray Burton. Παράλληλα, δεν λείπουν και και τα μνημειώδη “Melissa” και “Don’t Break the Oath”.

    Προχωράμε στο ομώνυμο EP των Armored Saint, και συνεχίζουμε με άκρως επιδραστικό NWOBHM. Στη δισκοθήκη του Cliff Burton υπάρχει το ομώνυμο θεόρατο album των Angel Witch, το “The Wreck Age” και το single της κομματάρας “Don’t Stop By” των «ομορφόπαιδων» όπως τους χαρακτηρίζει ο Ray Burton, Tygers of Pan Tang.

    Αγαπημένος καλλιτέχνης του Cliff ήταν και ο μεγάλος Ιρλανδός Gary Moore. Στην κατοχή του είχε τα live “Rockin' Every Night – Live in Japan” και “We Want MOORE” και τα studio “Run for Cover” και “Victims of the Future” (με την μνημειώδη μπαλάντα “Empty Rooms”). Αφού του άρεσε ο Gary Moore, δε θα μπορούσε να μην λατρεύει τους Thin Lizzy. Βρίσκουμε σχεδόν όλους δίσκους τους στη συλλογή του και συγκεκριμένα με τυχαία σειρά το “Renegade”, τη συλλογή “Rockers” του 1981, το single του “Thunder and Lightning” (με b-side τη live εκτέλεση του “Still in Love With You”) καθώς και το full length album. Μάλιστα, ο Ray Burton κρίνοντας από το artwork του δίσκου συμπεραίνει πως οι Metallica πήραν από εκεί την ιδέα για το “Ride the Lightning”. Από τους Thin Lizzy βλέπουμε επίσης το “Fighting”, το “Chinatown”, το “Jailbreak”, το “Black Rose: A Rock Legend”, το “Bad Reputation”, το "Johnny the Fox", την συλλογή “The Collection” και τα μνημειώδη live “Life” και “Live and Dangerous”.

    Δείτε εδώ ολόκληρο το α-π-ο-λ-α-υ-σ-τ-ι-κ-ό video με τον Ray Burton.

    Είναι εμφανές πως ο Cliff Burton, πέραν από εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης, παρέμενε ενημερωμένος και φανατικός ακροατής διατηρώντας μια πλούσια δισκοθήκη.