Wednesday, 12 October 2016 14:12

OCEANS OF SLUMBER: Συνέντευξη λίγο πριν το live στην Αθήνα.

Written by 
    OCEANS OF SLUMBER: Συνέντευξη λίγο πριν το live στην Αθήνα.

    Είναι φορές που αισθάνεσαι ότι κάτι πραγματικά σπουδαίο γεννιέται. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι ραγδαία ανερχόμενοι Αμερικάνοι Oceans of Slumber. Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο live τους στο Fuzz με support act τους αξιολογότατους Mother of Millions, θα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους απολαύσουμε από κοντά. Εν αναμονή της συναυλίας μιλήσαμε μαζί τους, ώστε να πάμε άριστα διαβασμένοι. Τι μπαντάρα και τι συ-γκλο-νι-στι-κή φωνή έχει η Cammie GilbertΔεν το χάνουμε αυτό το live.

    Από τον ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ και τον ΠΑΝΟ ΚΑΛΕΠΑΝΑΓΟ

    A Night In Prog Satin.

    Χαιρόμαστε πολύ που θα απολαύσουμε από κοντά τις καταπληκτικές μουσικές σας. Ξέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που θα μας επισκεφτεί η μπάντα για live. Στο παρελθόν έχει τύχει κάποιος από το σχήμα να ταξιδέψει στη χώρα μας; Ποια είναι τα πράγματα που γνωρίζετε για την Ελλάδα;

    Είναι η πρώτη φορά για όλους μας, όμως κάποιοι από εμάς γνωρίζουν πολλά για την Ελλάδα και είμαστε ερωτευμένοι με τη χώρα σας! Είναι ένα πανέμορφο λίκνο αρχαίου πολιτισμού, διανόησης και αρχιτεκτονικής. Έχετε τεράστιο πολιτισμικό βάθος και υπέροχη κουζίνα. Παράλληλα, οι Έλληνες είναι από καρδιάς fans της μουσικής και ειδικά του heavy metal.

    Η παρουσία σας στο χώρο του progressive metal σήμερα, είναι πραγματικά ξεχωριστή για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω της εξαιρετικής συνθετικής σας ικανότητας η οποία καταφέρνει να εντάσσει στην αισθητική σας ήχους και επιρροές από πολλά και διαφορετικά πεδία του metal. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο σχήμα τραγουδά μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές που έχουμε ακούσει εδώ και πολλά χρόνια. Στις συναυλίες σας, πως αντιμετωπίζουν την Cammie οι άνθρωποι που σας παρακολουθούν; Εμείς που δεν σας έχουμε δει ακόμα φανταζόμαστε ότι πολλοί, άντρες και γυναίκες, θα φεύγουν ερωτευμένοι από τα venues που παίζετε λόγω της φωνής της…

    Είναι κυριολεκτικά μαγευτική και ισοπεδωτική πέρα από κάθε φαντασία η παρουσία της στην σκηνή. Για εμάς δίπλα της είναι υπέροχο να παρακολουθούμε ανθρώπους να την ερωτεύονται κάθε βράδυ, και την ίδια στιγμή όμορφα τραγικό διότι δίνει κάθε γραμμάριο του εαυτού της στο σανίδι και στο κοινό. Ρίχνει αληθινά δάκρυα και εκπέμπει αληθινά συναισθήματα σε κάθε συναυλία. Είναι πολύ βαρύ για ένα τόσο ευγενές πλάσμα.

    Οι γενικότερες αντιδράσεις του κόσμου για το νέο album, “Winter” σας ικανοποιούν; Ο Τύπος πως το υποδέχτηκε;

    Η ανταπόκριση είναι θεαματική και ο δίσκος έτυχε καταπληκτικής υποδοχής στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε ώστε οι συναυλίες μας να ξεπερνούν τον ηχογραφημένο δίσκο. Θέλουμε η μουσική μας να εξελίσσεται διαρκώς.

    Καταλαβαίνουμε από τις μουσικές σας, ότι παρακολουθείτε ένα ευρύ φάσμα μουσικής στο metal. Θέλετε να μας αναφέρετε τις μπάντες που σας έχουν σημαδέψει ως ακροατές από το παρελθόν, πριν ακόμα φτιάξετε το σχήμα;

    Είναι μεγάλη η λίστα. Αρχικά, να αναφέρουμε εδώ τα πάντα από τους πρώτους δίσκους των Incantation λόγω της σκοτεινιάς και της βίας τους αλλά και τους Ulver για τις θολές τους γραμμές ανάμεσα στο black metal, την ηλεκτρονική μουσική και τα φοβερά ηχοτοπία που δημιουργούν. Αγαπάμε τους Type O Negative για την κομψότητα και τον ερωτισμό τους και τους Acid Bath που μπόλιασαν τη σφοδρότητα με μια τρομακτική πραγματικότητα. Επίσης, υπάρχουν και οι Deep Purple που συνδύασαν τα blues και τη σκληρή μουσική με το αισθηματικό gospel μουρμουρητό και φυσικά η λίστα με συγκροτήματα που λατρεύουμε από το χθες μπορεί να συνεχιστεί για ώρες!

    Υπάρχουν metal σχήματα των ημερών μας, των οποίων οι δίσκοι τους σας έχουν κάνει θετική εντύπωση; Ποιος είναι ο καλύτερος metal δίσκος που ακούσατε μέχρι τώρα μέσα στο 2016;

    Οι Katatonia και οι Evergrey σίγουρα έβγαλαν ξεχωριστούς δίσκους φέτος. Ειδικά οι Evergrey ξεπέρασαν τους εαυτούς. Βρίσκονται στην κορυφή ενός σκοτεινού “soul metal” με το “The Storm Within” και είναι πιο επικοί από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη μπάντα στη Γη. Οι Leprous με τον περσινό τους δίσκο είναι επίσης συνεπείς στη συνεισφορά τους στη μουσική του σκεπτόμενου ακροατή. Παρ’ όλο που λατρεύω το “Coal”, το “The Congregation” είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων ετών. Οι In the Woods… επιστρέφουν φορμαρισμένοι με το καινούριο τους album το οποίο έχει εξαιρετικά riffs και εκπληκτικό νέο τραγουδιστή. Εκπληκτικές στιγμές βρίσκουμε και στον νέο δίσκο του Ihsahn. Κυκλοφορούν εξαιρετικές μουσικές και περιμένουμε κι άλλες. Για παράδειγμα, ανυπομονώ για το νέο Crippled Black Phoenix και την κυκλοφορία του live DVD των Leprous.

    Υπάρχουν ελπίδες για έναν ανερχόμενο μουσικό να ζει αξιοπρεπώς από τη μουσική του στις μέρες μας; Εσείς πληρώνετε τους λογαριασμούς σας από τις περιοδείες και το merchandise;

    Όχι, τουλάχιστον προς το παρόν. Μοιάζει να είναι σχεδόν αδύνατο να ζεις από τη μουσική σου στις μέρες μας χωρίς να είσαι διαρκώς στο δρόμο. Αυτό είναι δύσκολο τόσο για ‘σένα όσο και για τους ανθρώπους που αφήνεις πίσω. Ζητάς πάρα πολλά από αυτούς και ταυτόχρονα η Τέχνη μας πεθαίνει. Σύντομα δεν θα έχουμε πρόσβαση σε κανέναν από αυτούς τους ανερχόμενους καλλιτέχνες και το εκπληκτικό ταλέντο τους αν δε βρούμε έναν τρόπο να υποστηρίζουμε αυτό που κάνουν.

    Έχετε πλάνα για νέο δίσκο ή προς το παρόν σκέφτεστε μόνο την τρέχουσα περιοδεία;

    Δουλεύουμε πάνω σε πολλή νέα μουσική. Υπάρχουν πολλές ιδέες και σκελετοί κομματιών για το νέο album, όμως πρέπει σίγουρα να συγκεντρωθούμε στην εξάπλωση του ονόματος της μπάντας μας ώστε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε δικό μας κοινό που παρακολουθεί τις δημιουργίες μας. Επομένως, έχουμε αρκετές συναυλίες και περιοδεία μπροστά μας!

    Τελευταία ερώτηση. Τι θα θέλετε να σκέφτονται για εσάς οι άνθρωποι που παρακολούθησαν την συναυλία σας, φεύγοντας από το venue;

    Θέλουμε να κοπεί η αναπνοή τους και να νιώσουν τον εαυτό τους ως κομμάτι της μπάντας. Θέλουμε να συνδεθούν με την καρδιά μας που χτυπά στο σανίδι. Ελπίζουμε να μην σας απογοητεύσουμε με κανέναν τρόπο.

    Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Θα τα πούμε από κοντά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Καλώς να μας έρθετε.

    Ανυπομονούμε για αυτή τη συναυλία και δεν βλέπουμε την ώρα που θα βρεθούμε εκεί. Ευχαριστούμε!

    Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την συναυλία:

    Εισιτήρια προπωλούνται προς 17 ευρώ το ένα ή 30 ευρώ τα δύο. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20 ευρώ.
    Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr
    Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

    Στο event της βραδιάς στο Facebook μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

    Υπενθυμίζουμε πως για πολλά περισσότερα σχετικά με τους Oceans of Slumber μπορείτε να ανατρέξετε στο Metal Hammer Μαρτίου όπου φιλοξενήσαμε μια μεγάλη συνέντευξη και παρουσιάσαμε και τον φετινό τους δίσκο, “Winter”.