Friday, 18 November 2016 17:01

FIREWIND: Πληροφορίες για το νέο δίσκο

Written by 
    FIREWIND: Πληροφορίες για το νέο δίσκο

    Τον όγδοο studio δίσκο τους και πρώτο με τον Henning Basse στη φωνή έχουν ολοκληρώσει οι δικοί μας Firewind, του παιχταρά Gus G.. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

    Ο δίσκος έχει τον τίτλο “Immortals” και θα φτάσει στα χέρια μας στις 20 Ιανουαρίου μέσω της Century Media, με τη διανομή στη Βόρεια Αμερική να αναλαμβάνει η AFM. Το “Immortals” θα έχει ενιαία θεματολογία με τον Gus G. να αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του όγδοου studio δίσκου μας. Έχει τίτλο “Immortals” και είναι ο πρώτος concept δίσκος των Firewind. Μια και καταγόμαστε από την Ελλάδα σκεφτήκαμε πως θα είναι μια πολύ καλή ιδέα να κάνουμε ένα concept για την ελληνική ιστορία και κληρονομιά. Έτσι, στο νέο album εστιάζουμε στις θρυλικές μάχες των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας κατά τη δεύτερη περσική εισβολή το 480 π.Χ.. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε για μια ακόμα φορά από τον επί σειρά ετών συνεργάτη μας Gustavo Sazes και πιστεύουμε πως πιάνει τον παλμό του δίσκου: Επικό, δυνατό, ένδοξο, αιώνιο.»

    Για πρώτη φορά οι Firewind συνεργάζονται με εξωτερικό παραγωγό, και συγκεκριμένα τον Dennis Ward (Unisonic, Pink Cream 69), ο οποίος ανέλαβε όλα τα στάδια, από την ηχοληψία ως τη μίξη και το mastering, ενώ συμμετείχε και στις συνθέσεις δίπλα στον Gus.

    Track listing:

    01. Hands Of Time
    02. We Defy
    03. Ode To Leonidas
    04. Back On The Throne
    05. Live And Die By The Sword
    06. Wars Of Ages
    07. Lady Of 1000 Sorrows
    08. Immortals
    09. Warriors And Saints
    10. Rise From The Ashes

    Στο τέλος του μήνα θα ακούσουμε το πρώτο δείγμα από το “Immortals”, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε κάτι από το προηγούμενο album, “Few Against Many” του 2012.