Friday, 02 December 2016 17:06

RUSH: “Something for Nothing” (live από την επετειακή επανακυκλοφορία του “2112”)

Written by 
    RUSH: “Something for Nothing” (live από την επετειακή επανακυκλοφορία του “2112”)

    Φέτος, οι θεόρατοι Καναδοί Rush γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους δίσκου “2112”, και γι’ αυτή τη σημαντική επέτειο, στις 16 Δεκεμβρίου, κυκλοφορούν μια επανέκδοση του δίσκου με πλούσιο και σπάνιο bonus υλικό. Από αυτή την κυκλοφορία μπορείτε να ακούσετε το “Something for Nothing” όπως εκτελέστηκε από τη μπάντα στο live στο Massey Hall.

    Το 3-disc πακέτο που θα φτάσει στα χέρια μας μέσω της UMe, περιλαμβάνει το album με νέο mastering από τα πολυθρύλητα Abbey Road Studios. Το δεύτερο CD αποτελείται από σπάνιες και ακυκλοφόρητες live εκτελέσεις, καθώς και από διασκευές κομματιών του “2112” με τη συμμετοχή ορισμένων γνωστών και εξαιρετικών καλλιτεχνών όπως ο Steven Wilson των Porcupine Tree, οι Alice in Chains, οι Dave Grohl και Taylor Hawkins των Foo Fighters, ο Billy Talent, o Jacob Moon και ο διάσημος παραγωγός Nick Raskulinecz.

    Η κυκλοφορία κλείνει με ένα DVD που περιλαμβάνει μια πρόσφατα αναπαλαιωμένη έκδοση της συναυλίας των Rush στο Capitol Theatre στο Passaic του New Jersey το 1976 καθώς και videos για τις διασκευές που ηχογράφησε η τριπλέτα Grohl/Hawkins/Raskulinecz και ο Billy Talent, συν μια συνέντευξη με τον κιθαρίστα Alex Lifeson και τον επί σειρά ετών παραγωγό και ηχολήπτη Terry Brown.

    Παράλληλα με το CD/DVD, η UMe θα κυκλοφορήσει σε τριπλό βινύλιο όλα τα ηχητικά τμήματα της επανέκδοσης παρέα με ένα κάλυμμα για το πικάπ με τον Starman, την «μασκότ» της μπάντας. Τέλος, θα κυκλοφορήσει ένα box set με όλα τα προηγούμενα περιεχόμενα, δύο λιθογραφίες, μία με το σκίτσο του Starman από τον Hugh Syme και μία με το εισιτήριο του live στο Massey Hall, και τρεις κονκάρδες, μία για κάθε μέλος της μπάντας.

    Ακούστε επίσης εδώ και την διασκευή των Alice in Chains στο “Tears”.