Monday, 12 December 2016 22:28

SANCTUARY: Κυκλοφορούν σε δίσκο τα demos πριν από το “Refuge Denied”

Written by 
    SANCTUARY: Κυκλοφορούν σε δίσκο τα demos πριν από το “Refuge Denied”

    Βουτιά στα πρώτα τους βήματα κάνουν οι μεγάλοι Sanctuary με την κυκλοφορία των demos που προηγήθηκαν του καταιγιστικού ντεμπούτου “Refuge Denied”.

    Πιο συγκεκριμένα, η μπάντα θα κυκλοφορήσει το prequel του σπουδαίου αυτού δίσκου με τον τίτλο “Inception” στις 24 Φεβρουαρίου μέσω της Century Media.

    Όπως ανέφερε ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Sanctuary, Lenny Rutledge, τα demos βρίσκονταν σε ορισμένες κασέτες στο πατάρι του studio της μπάντας, και θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα χαμένες. Την νέα μίξη και το mastering ώστε να βελτιωθεί ο ήχος ανέλαβε ο παραγωγός της μπάντας Chris “Zeuss” Harris ο οποίος δήλωσε: «Μου τηλεφώνησε μια μέρα ο Lenny και μου είπε πως είχε ανακαλύψει κάποιες κασέτες που μετέτρεψε σε ψηφιακά αρχεία. Ήμουν στην περιοχή και πέρασα για να τις τσεκάρω. Οι ηχογραφήσεις ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση και αποφασίσαμε πως θέλαμε να ακούγονται όσο το δυνατόν καλύτερα δίχως όμως να χαθεί ο παλμός και το όραμα που είχε τότε η μπάντα.

    «Ύστερα από έναν χρόνο μίξης, καταφέραμε να «αναστήσουμε» εκείνα τα demos. Ελπίζω να τα απολαύσουν όλοι όσο κι εγώ όταν δούλευα πάνω σε αυτά. Άλλωστε, κι εγώ είμαι τεράστιος fan της μπάντας.»

    Οι ηχογραφήσεις των “Soldiers of Steel” και “Battle Angels” πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 1986 στα Triad Studios στο Redmond της Washington ενώ όλα τα υπόλοιπα τραγούδια γράφτηκαν στο Studio One μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 1986.

    Πέρα από τα κλασικά έπη του “Refuge Denied” σε demo μορφή, στο “Inception” θα συμπεριλαμβάνονται και τα ακυκλοφόρητα “Dream of the Incubus” και “I Am Insane” ενώ το πακέτο συμπληρώνεται από νέο artwork από τον μεγάλο Ed Repka, και ιδιαίτερα πλούσιο booklet με παλιές και σπάνιες φωτογραφίες, flyers, artwork και σκίτσα καθώς και εκτενή liner notes αναφορικά με την ιστορία των Sanctuary.

    Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Lenny Rutledge: «Προσωπικά, ήθελα οι fans να μπορέσουν να ακούσουν τα demos με σωστό ήχο. Έχουν μια ιδιαίτερη ενέργεια που αποτυπώνει εκείνη την περίοδο της μπάντας, ίσως καλύτερα και από το ίδιο το “Refuge Denied”.

    «Δεν είναι μυστικό πως μπορούν να βρεθούν στο internet όμως η ποιότητα είναι άθλια.

    «Νομίζω πως πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για remastered ή επανηχογραφημένες εκδοχές των τραγουδιών του “Refuge Denied” όμως στην πραγματικότητα το “Inception” είναι ένας δίσκος-prequel

    Δείτε εδώ ένα πρώτο teaser για το “Inception”.

    Track listing:

    01. Dream Of The Incubus
    02. Die For My Sins
    03. Soldiers Of Steel
    04. Death Rider / Third War
    05. White Rabbit (διασκευή σε Jefferson Airplane)
    06. Ascension To Destiny
    07. Battle Angels
    08. I Am Insane
    09. Veil Of Disguise